Köy öğrencileri teleskopla gökyüzünü inceledi

Köy öğrencileri teleskopla gökyüzünü inceledi


BALIKESİR (A.A) - Manyasın Haydar köyünde bulunan Miralay Bekir Sami Bey İlk ve Ortaokulu öğrencileri, "Manyas Gökyüzü ile Buluşuyor" projesi kapsamında teleskopla gökyüzünü inceledi.
     Okulun beden eğitimi öğretmeni Şevket Erdoğan, öğrencilerin, Ankarada amatörce el yapımı teleskop üreten Nurcan Örtügengöke teleskop isteklerini ilettiğini söyledi.
     Örtügengökün, teleskop bedelini sponsorlardan temin ederek, çalışma arkadaşlarıyla okulu ziyaret ettiğini dile getiren Erdoğan, hediye teleskobun İlçe Milli eğitim Müdürü Temiray Çelike teslim edildiğini bildirdi.
     Teleskop hediye eden Örtügengök, "Amatör bir şekilde yaptığımız el yapımı teleskoplarımızdan 81 ile bir teleskop hedefimizi gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar 10 ilimizde 14 okulumuza sponsorlarımız aracılığıyla teleskop armağan ettik. Aslında Balıkesir ilimize bir adet vermiştik ancak öğrencilerden gelen o güzel isteği kıramadık ve şartlarımızı zorlayarak Manyaslı öğrencilerimizin de gönüllerini almış olduk" dedi.
     Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri eski Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ethem Dermanın, öğrencilere astronomiyle ilgili verdiği konferansın ardından teleskoptan gökyüzünü inceleyen öğrenciler, gezegen ve yıldızları yakından görme fırsatını buldu.
    
     Muhabir: Süleyman Özaydın
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Köy öğrencileri teleskopla gökyüzünü inceledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER