Köylü kadınların çektiği filme validen destek

Köylü kadınların çektiği filme validen destek -Mersin Valisi Güzeloğlunun destek verdiği Arslanköylü Kadınlar Tiyatro Topluluğunca çekimleri tamamlanan Yün Bebek adlı film, Uluslararası Altın Koza Film Festivalinde yarışmaya


MERSİN (A.A) - Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlunun destek verdiği, Arslanköylü Kadınlar Tiyatro Topluluğunca çekimleri tamamlanan ve kadının kadına şiddetini konu aldığı Yün Bebek adlı film, Uluslararası Altın Koza Film Festivalinde yarışmaya hazırlanıyor.
     Oyuncuların tamamı kadınlardan oluşan film, Vali Güzeloğlunun desteği ile yarışma için Adana Altın Koza Film Festivaline başvurdu.
     Topluluğun kurucusu ve filmin yönetmeni Ümmiye Koçak ile Mersin Sinema Derneği Başkanı Gürhan Ötünü makamında kabul eden Vali Güzeloğlu, Türkiyede ilk defa bir tiyatro topluluğu tarafından çekilen sinema filminin ulusal bir platformda yarışacağını söyledi.
     Topluluğun her üyesinin bir yandan gündelik hayatlarını sürdürürken, diğer yandan da tiyatro ile uğraştığını ifade eden Güzeloğlu, Topluluk üyesi kadınlar büyük bir amatör heyecanla ve bir o kadar da büyük bir başarıyla tiyatro oyunlarını sahneliyorlar dedi.
     Kadınların özellikle sanat alanındaki birikimlerini ve yüreklerini hiç bir profesyonel yardım ve eğitim almadan gerek kent, gerekse ülke sınırlarını aşan bir boyuta ulaştırmasının gurur verici olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, Arslanköylü kadınlar sadece tiyatro eseri sergilemekle kalmadılar, ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekten büyük bir başarı öyküsü olacak Yün Bebek adlı film çektiler. Arslanköyde çekilen, senaryosu ve bütün diğer kurgusu Ümmiye Koçak tarafından oluşturulan bu film, önümüzdeki günlerde Altın Kozadan başlayarak yarışacak ve izlenecek düzeye geldi diye konuştu.
     Ümmiye Koçakı ilk tanıdığı andan itibaren yüreğine ve çabasına hep destek verdiğini anlatan Güzeloğlu, şunları kaydetti:
     Heyecanını hiç eksiltmedi. Bugün geldiğimiz noktada kendilerine Valilik olarak bir katkı daha yapıyoruz. Özellikle çekilen bu filmin ulusal ve uluslararası festivallerde yarışması adına nakdi katkı sunuyoruz. Aslında bizim yaptıklarımız önemli şeyler değil. Önemli olan Ümmiye hanımın yaşadığı kırsal ortamda kendisi ile birlikte diğer kadınları da sanatla buluşturmasıdır. Her birinin aile öyküsünü tiyatroya taşıması ve bunu da tiyatro eseri formuyla buluşturmasıdır. Ardından da bunu Türk kadınını temsil eden düzeyde ulusal alana taşıması gerçekten güzel bir olaydır.
     Koçakı kutlayan Güzeloğlu, içerisinde nakdi yardım çeki bulunan zarfı teslim etti.
    
     -Rüyalarım gerçek oldu-
    
     Verilen destek karşısında duygulanan Koçak da, 11 yıldır kadınların sesini duyurmaya çalıştığını söyledi.
     Bunu da bir sinema filmiyle başarmak istediğini dile getiren Koçak, şöyle devam etti:
     Zaman zaman bu film bitmeyecek ve beni destekleyen kimse olmayacak diye karamsarlığa düştüm. Ama Valim benim için bir moral oldu. Bana söz vermişti. Gerçekten onun destekleri kelimelere dökülemeyecek kadar fazla. Bir köylü kadını olarak kendisine tekrar teşekkür ediyorum. Sadece kendisi değil eşi de telefonla aradı. Çok kez beni ve arkadaşlarımı evlerine davet etti, ağırladı. Tek amacım filmi hemen bitip Adana Altın Koza Festivaline yetişmesiydi. Çok şükür bütün rüyalarım gerçek oldu.
     Koçak, filmin Altın Kozada başarılı olması halinde uluslararası yarışmalarda da yer alacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Veli Gürgah / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Köylü kadınların çektiği filme validen destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER