Köylü kadınların çektiği filme yabancı basın

Köylü kadınların çektiği filme yabancı basın ilgisi -Mersinde, Arslanköylü Kadınlar Tiyatro Topluluğunca çekimleri süren Yün Bebek adlı film, Amerikada yayımlanan The New Yorker adlı dergiye haber konusu oldu (F


MERSİN (A.A) - Mersinde, Arslanköylü Kadınlar Tiyatro Topluluğunca çekimleri süren kadının kadına şiddetini konu aldığı Yün Bebek adlı film, Amerikada yayımlanan The New Yorker adlı dergiye haber konusu oldu.
     Senaryosunu topluluğun kurucusu Ümmiye Koçakın yazdığı ve yönetmenliğini üstlendiği filmin çekimi, Toroslar ilçesine bağlı bin 453 rakımlı Arslanköy beldesinde sürüyor.
     Senaryo danışmanlığını Fuat Demirhan, ikinci yönetmenliğini Yasin Korkmaz, görüntü yönetmenliğini Kadir Baziki, ses operatörlüğünü Mehmet Dahaoğlunun yaptığı ve tamamında kadınların rol aldığı filmin yapımcılığını ise Gürhan Ötün ve Mersin Sinema Derneği gerçekleştiriyor.
     Mersin Ticaret Borsası ve Akdeniz Belediyesinin sponsorluğunda çekilen filme, Toroslar Kaymakamlığı, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Kargıpınarı Belediyesi ile bazı işletmeler destek veriyor.
     Mersin Sinema Derneğiden yapılan yazılı açıklamaya göre, Amerikanın yayın organlarından The New Yorker adlı dergiye haber ve makaleler yazan Elif Batuman, Arslanköydeki seti ziyaret ederek, Toros Dağlarının zorlu coğrafyasında gerçekleştirilen çekimleri izledi.
     Topluluğun kurucusu ve filmin yönetmenlerinden Ümmiye Koçak ve film ekibiyle söyleşi yapan Batuman, köylü kadınlarının başarılı çalışmasının kendisini mutlu ettiğini belirtti.
     Arslanköylü kadınların ününü ilk olarak The Guardianda yayımlanan Hamlet/Hamit adlı tiyatro oyunu ile duyduğunu belirten Batuman, kendisinin de bu konuda yazı yazma düşüncesinden yola çıkarak, Arslanköye geldiğini ifade etti.
     Amerikalı okurların Türkiye hakkında meraklı olduğunu vurgulayan Batuman, açıklamada şunları kaydetti:
     Ancak Amerikalı gazeteciler Türkçe bilmedikleri için konuları yeterince anlayamıyor. The New Yorkera Arslanköylü kadınlar ve çektikleri film hakkında bir yazı yazacağım dediğimde sevindiler. Çünkü orada Türkiye denince İstanbul ya da Ankara anlaşılıyor. Anadoluda ve köylerinde ne oluyor- Kimsenin haberi yok. Bu nedenle bu konuyu önemsiyorum. Köylü kadınların bu başarısı hem çok şaşırtıcı, hem mutluluk verici. Beklediğimden daha enteresan daha zengin bir hikaye oldu. Geldiğim için çok mutluyum.
    
     Muhabir: Veli Gürgah / Süleyman Tıraş / Ali Güreli
     Yayıncı: Eyüphan Kılıç
<< Önceki Haber Köylü kadınların çektiği filme yabancı basın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER