Köyün tek öğrencisi taşımalı sistemle eğitim

Köyün tek öğrencisi taşımalı sistemle eğitim görüyor -Bayburt merkeze bağlı Demirışık köyünün tek öğrencisi Selin Koçak, taşımalı eğitim kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğünce tahsis edilen servisle okula gidiyor -Selin Koçak: Başba


BAYBURT (A.A) - Abdulkadir Nişancı - Bayburt merkeze bağlı Demirışık köyünün tek öğrencisi Selin Koçak, taşımalı eğitim kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğünce tahsis edilen servisle okula gidiyor.
     Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte taşımalı eğitimden yararlanan bin 822 ilkokul öğrencisi olduğunu belirtti.
     Bayburt merkeze 20 kilometre uzaklıkta bulunan Demirışık köyünde yaşayan Selin Koçakın, köyün tek öğrencisi olduğunu ifade eden Doğan, Eğitim için her türlü imkansızlığı ortadan kaldırmak adına gece gündüz çalışıyoruz. Bu kapsamda bu öğrencimizin okula erişiminin sağlanması amacıyla bir araç tahsis edildi ve öğrencimiz taşımalı eğitim kapsamına alınarak eğitime devamı sağlandı dedi.
     Kendileri için bir öğrencinin bile çok önemli olduğunu vurgulayan Doğan, özellikle de dezavantajlı olan bu bölgedeki çocukların sorunlarının kendileri açısından daha öncelikli olduğunu söyledi.
     Selin Koçakın babası İlhami Koçak ise köyde yeterince öğrenci olmadığı için köy okulunun 10 yıldır kapalı olduğunu belirterek, Bu sene köyde tek öğrenci var, o da benim kızım. Devletimiz sağ olsun, Allah razı olsun, bir çocuk için bile servis geliyorsa bu çok büyük başarıdır. Devletimize ve Başbakanımıza minnettarız diye konuştu.
     Köy yolunun köyün 300 metre dışında bittiğini, araca binmek için söz konusu mesafeyi patika yollardan yürüyerek katettiklerini dile getiren Koçak, yetkililerden yolun köye kadar getirilmesi konusuda destek istedi.
     Taşımalı eğitim kapsamında her gün Bayburta gelerek TOKİ Şair Celali İlkokulunda eğitim gören 1. sınıf öğrencisi Selin Koçak, Başbakanımıza teşekkür ederim, servis her gün benim için kilometrelerce mesafeden buraya geliyor. Servis olmasaydı eğitimimi nasıl sürdürürdüm bilemiyorum dedi.
     Köyden öğrenci arkadaşı olmamasına üzüldüğünü ifade eden Selin Koçak, servise rağmen mesafenin uzak olmasından dolayı yorulduğunu, sömestre tatilinde dinleneceğini söyledi.
     Derslerinde oldukça başarılı olduğunu dile getiren Selin, öğretmen olmak istediğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Köyün tek öğrencisi taşımalı sistemle eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER