Kozanda Biz kitap okuyoruz kampanyası

Kozanda Biz kitap okuyoruz kampanyası


ADANA (A.A) - Kozan Lisesi İzcilik Kulübü öğrencileri tarafından başlatılan Biz kitap okuyoruz kampanyası kapsamında okuldaki tüm öğrenciler haftanın 5 günü kitapla buluşuyor.
     Okul Müdürü Levent Tetik, amaçlarının, öğrencilerin, Türkçe kelimeleri doğru kullanmalarını sağlayarak dilin yozlaşmasını önlemek, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve genel kültür bilgilerini artırmak olduğunu belirtti.
     Tetik, öğrencilerin katıldıkları YGS sınavında Türkçe-Paragraf sorularını çözmekte zorlandıklarını gözlemlediklerini, bu kitap okuma kampanyası ile sınavlardaki öğrenci ve okul başarısını artırmayı da hedeflediklerini söyledi.
     Geçen ay başlattıkları kampanya kapsamında, okuldaki bin öğrencinin kendi imkanları temin ettiği kitabı veya okul kütüphanesinden ödünç aldığı kitapları okuduğunu anlatan Tetik, şunları kaydetti:
     Her gün bir ders saatini kitap okuma etkinliğine ayırdık. Haftada bir kaç kitap okuyup bitiren öğrencimiz var. Amacımız, her öğrencimizin dönem boyunca en az 20 kitap okumasını sağlamak. Öğrencilerimiz böylece Türkçe kelime dağarcığını, okuduğunu anlama ve kavrama yeteneğini geliştirecek. Katıldıkları sınavlarda özellikle paragraf sorularına takılmayacak. Kazanacağı kitap okuma alışkanlığı ile okul dışındaki boş zamanını telefonla mesajlaşma, internette sohbet ve oyun için değil, kendisini geliştireceği yararlı alanda kullanacak. Öğrencilerimizin kampanyaya gösterdiği ilgi bizleri sevindirdi. Ancak, kampanya başlayınca daha fazla kitaba ihtiyacımız olduğunu da fark etmiş olduk. Kitapseverlerin okulumuza kitap bağışlarını bekliyoruz.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Volkan Kaşık
<< Önceki Haber Kozanda Biz kitap okuyoruz kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER