Kozandaki 5 bin kişilik cami inşaatı

Kozandaki 5 bin kişilik cami inşaatı 13 yıldır tamamlanamıyor


ADANA (A.A) - Kozan ilçesinde yapımına 13 yıl önce başlanan, 5 bin kişilik Hoca Ahmet Yesevi Camisi inşaatı, yeterli kaynak bulunamadığı için tamamlanamıyor.
     İlçe Müftüsü Feramüz Beydoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayırseverlerin desteğiyle önemli bir kısmı tamamlanan caminin bir an önce hizmete açılmasını sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.
     İş adamları, din adamları ve hayırseverlerin desteğini beklediklerini, kaynak bulunması halinde cami inşaatını 2 yıl içinde bitirmeyi hedeflediklerini anlatan Beydoğan, caminin tamamlandığında yörenin en büyük ibadethanelerinden biri olacağını kaydetti.
     Beydoğan, 3 bin 298 metrekare alan üzerine inşa edilen, bin 620 metrekare kapalı alana sahip camide, 4 bin 300 metrekare kubbe kaplaması yapıldığını, 200 bin TL tutarındaki kubbe kaplama işinin 3 ayda tamamlanmasının öngörüldüğünü vurguladı.
     Caminin 5 bin kişilik olmasına karşın çevresinde yeterli miktarda yeşil alan ve otopark bulunmadığını, cami çevresindeki boş arsaların, yapılaşma başlamadan değerlendirilmesi için ilgili kurumlarla görüşmeler yaptıklarını belirten Beydoğan, şunları söyledi:
     Camiler devletin tapu senedidir. Bu caminin bitmesini kendime gaye edindim. Hedefimiz 2 yılda camiyi bitirmek. Ama Kozanlılar gayret ederse 1 yılda da biter. Diyanet İşleri Başkanlığı geçen 15 bin TL gönderdi. Bu yıl da 940 bin TLlik keşif özeti çıkardık. Buna bağlı olarak Diyanetten bu yıl da yardım bekliyoruz. Ama her Kozanlı buraya bir taş koyarsa bu cami biter. Kozanımızın merkezinde olan ve yörenin en büyük camilerinden bir olacak ibadethanenin bitirilemediğini öğrenen Hatayın Hassa ilçesinden Mehmet Türker isimli bir hayırsever vatandaşımız da geçen yıl 10 bin TL bağışta bulundu.
    
     Muhabir: Volkan Varan/Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Kozandaki 5 bin kişilik cami inşaatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER