Kozan Devlet Hastanesinde Parkütan Cerrahi Sistemi

Kozan Devlet Hastanesinde Parkütan Cerrahi Sistemi kullanımı


ADANA (A.A) - Kozan Devlet Hastanesinde Perkütan Cerrahi Sistemi kullanımına başlandığı bildirildi.
     Hastane İdari ve Mali işler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, perkütan cerrahi sisteminin tüm böbrek taşlarının tedavisinin ağrısız ve daha kısa zamanda yapılmasına olanak sağlayan bir yöntem olduğu belirtildi.
     AK Parti Adana Milletvekili ve TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvarın destekleriyle 2012 yılında hastanenin tıbbi donanım desteğinin en üst düzeye çıkarıldığı ve bu desteklerin meyvesini görmekten mutluluk duyulduğu ifade edilen açıklamada, Kozan Devlet Hastanesinin nitelikli hizmetini artırarak devam ettireceği kaydedildi.
     Açıklamada, göreşlerine yer verilen üroloji uzmanı Op.Dr.Sefa Güngör de perkütan cerrahi sistemiyle hastalarını başka bir hastaneye sevk etmeden rahatça ameliyat yaptığını, sistemin hasta konforu ve sağlığı için çok faydalı olduğunu belirtti.
     Bu sistemin açık ameliyatlardan farklı olarak minimal invaziz kapalı cerrahi bir sistem olduğunu ifade eden Güngör, kesisiz bir ameliyat yöntemi olan uygulama ile hastaların ağrı çekmeden ve kısa sürede sosyal yaşama dönebilme imkanı bulduğunu vurguladı.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kozan Devlet Hastanesinde Parkütan Cerrahi Sistemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER