Kozan İHLde mesleki tanıtım etkinliği

Kozan İHLde mesleki tanıtım etkinliği


ADANA (A.A) - Kozan Anadolu İmam Hatip Lisesinin (İHL), mesleki tanıtım ve rehberlik etkinliği kapsamında son sınıf öğrencilerine Diyanet Teşkilatı tanıtıldı.
     Okul Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, okulun toplantı salonundaki etkinliğe, İlçe Müftü Vekili İbrahim Öztürk, vaize Hatice Avcı, Kuran Kursu öğreticisi Ramazan Alparslan, Yusuf Baysal Camisi imam hatibi Mehmet Eroğlu ve Fatih Camisi müezzini Yusuf Kaplan konuşmacı olarak katıldı.
     Okul müdürü Hüseyin Şimşek, imam hatip lisesini bitiren öğrencilerin bir çok farklı meslek dallarını seçebildiklerini, ancak en fazla Diyanet İşleri Teşkilatında görev almayı amaçladıklarını ifade etti.
     Müftü Vekili Öztürk ise öğrencilerin düzenli ve sistemli çalışmaları halinde, başta Diyanet Teşkilatı olmak üzere istedikleri meslek dalında görev alarak ilerleyebileceklerini kaydetti.
     Öztürk, öğrencilerin sorusu üzerine, müftü olabilmek için öncelikle ilahiyat fakültesi bitirilmesi gerektiğini, ardından eğitimden geçerek açılan müftülük sınavının kazanılmasının şart olduğunu anlattı.
     Adanaya atanan ilk kadın vaize olan Kozan merkez vaizesi Hatice Avcı ise eskiden vaizliğin sadece erkekler tarafından yerine getirildiğini ancak daha sonra kadınlara özel vaazların verilmesi ihtiyacı ile Diyanet İşleri Başkanlığının vaize ataması da yaptığını hatırlattı.
     Avcı Bayanlarımızın bir çok problemi ve danışmak istedikleri konular oluyor. Müftülüğümüze gelip soru soran bayan sayısı çok az olmasına rağmen bize telefonla ulaşarak yada cami programlarında sorularını çok rahat şekilde dile getiriyorlar. Onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şu anda teşkilatımızda görev yapan Diyanet İşleri Başkan yardımcısı veya il müftü yardımcısı konumunda bulunan kadınlar var. Sizler de okuyarak bu mevkilere gelebilirsiniz ifadeleri kullandı.
     Etkinliğe katılan diğer konuşmacılar da mesleklerine ilişkin bilgi vererek, öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Kozan İHLde mesleki tanıtım etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER