Kozanlı meddahlar projesi

Kozanlı meddahlar projesi


ADANA (A.A) - Kozanda, Yusuf Baysal Anadolu Lisesi öğrencilerince, geleneksel Türk tiyatrosunun bir dalı olan meddahlığın yaşatılması ve tanıtılması amacıyla Kozanlı Meddahlar Projesi hazırlandığı bildirildi.
     Okul Müdür Yardımcısı Oğuz Şengel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adana Öğrenci Meclisi Başkanı Büşra Ören ve arkadaşları tarafından hazırlanan Kozanlı Meddahlar Projesi kapsamında 11 Şubatta 7 liseden öğrencilerin katılımı ile yarı final seçmelerinin yapılacağını belirtti.
     Şengel, ilk üçe girecek öğrencilerin, 20 Şubatta, belediye sinema ve tiyatro salonunda gerçekleştirilecek etkinlikte, tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmezin jüri üyeliğini yapacağı final gösterisinde yarışacaklarını ifade etti.
     Türk kültürü ve sanatının yaşatılması ve tanıtılması kapsamında gerçekleştirdikleri projeyi okul olarak geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini ifade eden Şengel, şunları söyledi:
     Kaymakamlık, belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğünce desteklenen projemizin ön elemesi 11 Şubatta okulumuzda gerçekleştirilecek. Proje, ilk üçe giren genç meddahların sahne alacağı 20 Şubattaki final gösterisi ile sona erecek. Final gösterisinde, geleneksel Türk tiyatrosunun önemli bir kolu olan meddahlık dalında yaptığı çalışmalar ile Kültür ve Turizm Bakanlığının da desteğini alan oyuncu ve yazar Ahmet Yenilmez jüri üyeliği yapacak. Sanatçı Yenilmez, final gösterisi sonrasında Çanakkale Zaferi anısına yazıp-oynadığı tek kişilik ve tek perdelik Kınalı Kuzular oyununu sahneleyecek. Meddahlık, UNESCOnun Somut Olmayan Kültürel Miras listesinde de yer alan unutulmaya yüz tutmuş geleneksel bir sanat dalımız. Bu sanat dalını tanıtmak ve yaşatmak adına öğrencilerimizin gayreti ve çabası sonucu hazırlanan projeyi hayata geçirmekten mutluyuz.
     Adana Öğrenci Meclisi Başkanı Büşra Ören ise projenin meddahlık sanatını yaşatırken, ilçede sanata ve tiyatroya meraklı olan yetenekli gençlerin keşfedilmesi ve desteklenmesinin sağlanması açısından da önemli bir adım olacağını söyledi.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayında: Volkan Kaşik
<< Önceki Haber Kozanlı meddahlar projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER