KSÜde Mevlanadan Günümüze Mesajlar konferansı

KSÜde Mevlanadan Günümüze Mesajlar konferansı -YTÜ Türk Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Okuyucu: -Hz. Mevlana, insanlara hayatın manasını öğretiyor


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Türk Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cihan Okuyucu, Hz. Mevlananın insanlara hayatın manasını öğrettiğini belirtti.
     Okuyucu, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Dil ve Edebiyat Öğrenci Topluluğu tarafından Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda düzenlenen Mevlanadan Günümüze Mesajlar konulu konferansta, insanların yaşama sevincini yitirdiği ortamda Hz. Mevlananın insanlara hayatın manasını tekrar öğrettiğini belirtti.
     Hz. Mevlananın Anadolunun en karanlık çağında yaşadığına dikkati çeken Okuyucu, Hz. Mevlana mutluluğu iç şartlara bağlar. Hz. Mevlananın eczanesinde aşksızlığın ve sevgisizliğin ilacı vardır. İnsanlar Hz. Mevlanayı tanıyarak ihtiyaç duydukları bütün ilaçları bu eczanede bulabilirler dedi.
     Mesnevinin herhangi bir eser gibi yazılmadığını, Mesnevinin bir ilham eseri olduğunu ifade eden Okuyucu, şunları kaydetti:
     Mesnevide hem aşk hem bilgi vardır. Mesnevide kıssa metodu kullanılmaktadır. Mesnevi, sadece yaşadığı dönemi değil bütün dönemlerde geçerli olan olayları anlatmıştır. Hz. Mevlananın coğrafyası insanları kucaklayan büyük bir gönle sahipti. Hz. Mevlana, insanlara hayatın manasını öğretiyor. Hz. Mevlana iki dilden bahseder ve insanların, birbirini anlaması için mahalli dilleri aşan gönül diliyle konuşması gerektiğini vurgular.
     KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Baş, konferansın sonunda Okuyucuya hediye verdi.
    
     Muhabir: İsmail Hakkı Demir
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber KSÜde Mevlanadan Günümüze Mesajlar konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER