KTÜnün mezuniyet töreni

KTÜnün mezuniyet töreni -Dışişleri Bakanı Davutoğlu: -Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve bu aziz milleti dünyada temsil etmek olabilecek en büyük onur. Ancak şunu da söyleyelim, bu onurlu görevi yürütürken en özlediğim şey ö


TRABZON (A.A) - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve bu aziz milleti dünyada temsil etmek olabilecek en büyük onur. Ancak şunu da söyleyelim, bu onurlu görevi yürütürken en özlediğim şey öğrencilerimle bir sınıfta buluşabilmek dedi.
     Davutoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesinin (KTÜ), KTÜ Stadyumunda düzenlenen mezuniyet töreninde, bakan olarak ilk kez bir üniversitede böyle bir törene katıldığını belirterek, Velileri, elleri öpülesi anneleri ve babaları tebrik ettiğini söyledi.
     Anne ve babaların çocuklarını bu yaşa getirene kadar çok acılar, zorluklar çektiklerini bildiğini ifade eden Davutoğlu, Bebekliklerinden çocukluklarına, son olarak da muhtemelen okul dolayısıyla gurbetler yaşadınız. Bugün mutluluğu doyasıya hak ediyorsunuz. Bir tohum, bir fidan haline dönüştü ve ülkeye emanet ediyorsunuz ve bizler de sizin emanetlerinize en iyi şekilde sahip çıkacağız. Hep beraber, bu gençlerimizin geleceğini hazırlayacağız diye konuştu.
     Davutoğlu, öğretim üyelerini de tebrik ederek, şöyle konuştu:
     İnsanlık tarihinde hiçbir ilişki hoca, talebe ilişkisi kadar hesapsız, asli ve kutsal değildir. Ben bunu yaşamış bir insan olarak, hep öğrencilerimle kurduğum ilişkiyi aradım. Çok büyük, onurlu görev yürütüyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve bu aziz milleti dünyada temsil etmek olabilecek en büyük onur. Ancak şunu da söyleyelim, bu onurlu görevi yürütürken en özlediğim şey öğrencilerimle bir sınıfta buluşabilmek. Ne zaman üniversiteden bir davet gelse içim kıpır kıpır, öğrencilerimizle buluşmanın mutluluğunu yaşarım. Bugün de o mutluluğu bana yaşattığınız için teşekkür ederim.
     Sizler çok kutsal bir görev yürütüyorsunuz ve size emanet edilen genç beyinleri ülkemize hazırlıyorsunuz. Hiçbir mevki, hiçbir makam hocalıktan daha kutsal, daha önemli değildir. Dışişleri Bakanlığı görevimi üstlendiğimde önce bana akademik geçmişim dolayısıyla hocam diye hitap eden birçok büyükelçimiz, tekrar hocam diye hitap ettiklerinde özür dileme ihtiyacı hissetmişlerdi. Döndüm onlara şunları söyledim, bir daha hocam diye bana hitap etme dolayısıyla özür dilemeyin, bütün makamlar ve mevkiler geçicidir ancak hocalık bakidir. Bu sebeple, bu baki görevi yürüten siz değerli meslektaşlarıma, öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum.
    
     -Kendinize, ülkenize ve milletinize güvenin-
    
     Konuşmasında öğrencilere de seslenen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Değerli mezunlarımız, sizler sadece ailelerinizin, hocalarınızın değil, bütün bir ülkenin gurur kaynağısınız. Çok ciddi çabalar sarf ederek, bugün en mutlu gününüze ulaştınız, hepinizi tebrik ediyorum. Öncelikle şunu tavsiye etmek istiyorum; kendinize, ülkenize ve milletinize güvenin. Sizin özgüven içinde aşamayacağınız hiçbir güçlük yoktur. Bugün mezuniyetle mutlu bir sona geldiniz ama hayat yeni başlıyor. Bu yeni hayatta sizlere başarı diliyorum. Kendinize güveninizi hiçbir zaman kaybetmemenizi rica ediyorum, çünkü bu aziz milletin tarih içinde yapacağı çok özel misyonlar var ve siz bu misyonların, bu görevlerin, kutlu yürüyüşün emanetçileri olacaksınız, onları ifa edeceksiniz bütün milletimiz adına.
     Davutoğlu, öğrencilere Türkiyeye güvenmeleri çağrısında bulunarak, şöyle dedi:
     Çünkü, son 2 yıl içinde Türkiyenin çevresindeki ülkelerin bir kısmında ekonomik kriz dolayısıyla genç mezunlar iş bulamama kaygısı yaşıyorlar, bir kısmında ise güvenlik problemleri yüzünden mezuniyet töreni bile yapamıyorlar. Ama geleceğe umutla bakan bir ülke var, siz bu ülkenin fertlerisiniz. Biraz önce 6 bin 500 kardeşimizin elinde bu al bayrağı gördüğümde, her bir al bayrağı taşıyan kardeşimizin alnını öpmek içimden geçti. Sizler, alnı öpülesi gençlersiniz. Bu bayrakları bugün dalgalandırırken, gelecekte de bu bayrağı en yüce makamlara taşıyacağınızdan eminiz. Aranıza hiçbir fitne girmesine izin vermeyiniz, bu fitne odaklarına fırsat vermeden, Türkiyenin hangi köşesinde olursak olalım, bu ülkenin yurttaşları olarak, bu ülkenin onurlu vatandaşları olarak tarihte hak ettiğimiz yeri alacağımızı bilelim.
    
     -Görevimiz, sizlere bu mirası devretmek-
    
     Öğrencilere Trabzonu unutmamaları tavsiyesinde bulunan Davutoğlu, şunları söyledi:
     Bu güzel Karadenizin, güzel dalgalı sularını unutmayın, bu yeşil dağlarını unutmayın ve nereye giderseniz gidin buradaki heyecanınızı kaybetmeden geleceğe taşıyın. Siz gençler inşallah cumhuriyetimizin 100. yılında, 2023 yılında cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkün öngördüğü gibi muasır medeniyet seviyesini aşmış, dünyanın en gelişmiş 10 ülkesinin vatandaşları olacaksınız ve bizim görevimiz, sizlere bu mirası devretmektir. Sizin göreviniz ise o mirası çok daha ileri mevkilere, mevzilere taşımak.
     Davutoğlu, gençlere güvendiklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Bizim büyük doğalgaz kaynaklarımız yok, petrol kaynaklarımız da yok, ama bizim kaynağımız sizlersiniz. Sizler var oldukça, bu al bayrağı böyle inançla dünyanın her yerinde dalgalandırdıkça, bu ülkenin geleceği parlak olacak, sizlerin geleceğiniz parlak olacak. Bundan hiçbir şüpheniz olmasın. Bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum. Hepinizi gelecekte bu güçlü ülkenin vatandaşı olarak şimdiden selamlıyorum.
     Konuşmaların ardından Davutoğlu, üniversiteden birincilikle mezun olan Fatih Eğitim Fakültesi öğrencisi Burcu Oraka diplomasını verdi.
     Trabzon Valisi Recep Kızılcık, AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile çok sayıda davetlinin katıldığı tören, öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber KTÜnün mezuniyet töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER