KÜ Bahar Şenliği

KÜ Bahar Şenliği -KÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Şendal: -"KÜ Öğrenci Konseyi olarak bu terör eylemlerini lanetle kınadığımızı bildiririz"


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Öğrenci Konseyi Başkanı Tunay Şendal, Reyhanlıdaki bombalı saldırılarla ilgili, KÜ Öğrenci Konseyi olarak bu terör eylemlerini lanetle kınadıklarını söyledi.
     KÜ Mavi Salondaki Bahar Şenliği açılışına, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, KÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Kırıkkale Barosu Başkanı Av. Ayhan Yılmaz ve çok sayıda öğrenci katıldı.
     Öğrenci Konseyi Başkanı Şendal, yaptığı konuşmada, bahar mevsimini karşılamanın sevinç ve heyecanının yaşandığı bugünlerde, büyük coşkuyla hazırlıkları yapılan Bahar Şenlikleri programının geçtiğimiz günlerde Hatayın Reyhanlı ilçesinde haince düzenlenen terör saldırısı sebebiyle, daha sakin ve buruk geçeceğini belirtti.
     "Acılarını yüreğimizde hissettiğimiz, hayatını kaybeden değerli vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yakınlarına sabır ve baş sağlığı diliyoruz" diyen Şendal, KÜ Öğrenci Konseyi olarak bu terör eylemlerini lanetle kınadıklarını söyledi.
     Ülke olarak derin üzüntü yaşanılan bugünlerde Bahar Şenliği programında bulunan konser ve eğlence etkinliklerinin iptal edildiğini bildiren Şendal şöyle devam etti:
     "Kuruluşunun 21. yılını geride bırakan üniversitemizin bu yıl ki bahar şenlikleri, iptal edilen konser ve programlar dışında öğrenci toplulukları çadır ve stantları, toplulukların faaliyetleri, sergiler ve konferanslarla üniversitemize yakışır bir şekilde devam edecektir. Son yıllarda ulusal çapta üniversitelerde gelenek hale gelen Bahar Şenlikleri, özellikle vakıf üniversitelerinin de etkisiyle maalesef ticari ve sektörel bir hal kazanmıştır. Bu tür etkinliklerin yalnızca sanatçı konserlerinden ibaret olmadığını, şenliklerin "Öğrenci Şenliği" olduğunu hatırlatmak isteriz. Kuşkusuz Bahar Şenlikleri üniversitelere renk katan sanatsal ve kültürel ögelerin kucaklaştığı son derece önemli ve faydalı faaliyetlerdir. Bu tür organizasyonlarda öğrencilerin kendilerini daha iyi geliştirip gösterebilmesi için öğrenci odaklı çalışmaların daha fazla ön plana çıkartılması hepimizin en büyük arzusudur."
     Rektör Prof. Dr. Yıldız da şenliklerin geleneksel olarak eğitim öğretim yılının son haftalarında yapıldığını belirterek, "Öğretim yılının sonuna doğru öğrenciler çok yoğun bir süreç yaşıyor. Öğrenciler bu yoğun süreç sonrasında değişik atmosferde dinlenme imkanı buluyorlar. Mezun olacak öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Şenliğimiz çok kapsamlı. Ancak yaşanan elim terör olayı sebebiyle şenliğimizin müzik ve eğlence boyutunu iptal ettik. Reyhanlıdaki patlamalar, Türkiyeyi kaos ortamına çekmek isteyenlerin planladığı çok vahim bir olaydır. Bu sebeple eğlence boyutunu iptal ettik" diye konuştu.
    
     -"İslami İlimler Fakültesi kuruluyor"
    
     KÜnin Türkiyenin ve bölgenin kıdemli üniversitelerinden birisi haline geldiğini savunan Yıldız, "Şu anda üniversitemizin 10 fakültesi vardır. 11inci fakalte, İslami İlimler Fakültesinin de YÖK Genel Kurulundan çıktığını bugün burada açıklıyorum. Gerek üniversitemiz gerek toplumumuz bakımından bu fakülte bir ihtiyaçtı. Senatomuz bu istikamette bir karar almıştı. Bu fakülte kentimize, üniversitemize ve ülkemize hayırlı olsun. Ayrıca, Yabancı Diller Yüksekokulu ve Bahşılı Fatma Şenses Meslek Yüksekokulu da kuruldu" dedi.
     Açılış konuşmaların ardından, Sayokan gösterisi ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin Grafik Tasarım ile Oyuncak ve El Sanatları resim sergisinin açılışıyla devam etti.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber KÜ Bahar Şenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER