Küçük boy balık satan balıkçıya 3

Küçük boy balık satan balıkçıya 3 bin lira ceza -Gebzede Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri yasak, sınırlanmış ve yükümlülüklere aykırı satışa sunulan 20 santimetreden küçük lüfer balığı satan balıkçıya 3 bin lira ceza k


KOCAELİ (A.A) - Gebze İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, balık satışı yapan esnaflara yönelik küçük boyda balık satışına karşı denetimlerini sıklaştırdı.
     Yapılan denetimler kapsamında Hacı Halil mahallesi Ali Rıza Efendi Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Güler Balıkçılık işletmecisi Muammer Gülere yapılan su ürünleri denetiminde yasak, sınırlanmış ve yükümlülüklere aykırı satışa sunulan 20 santimetreden küçük lüfer cinsi balıkları sattığını belirledi.
     Söz konusu kişiye küçük boyda balık satışı yaptığı gerekçesiyle 3 bin lira para cezası kesildi.
     Balıkçı Muammer Güler, ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince, iş yerine bir haftada içerisinde 3 denetim yapıldığını ve 3 ayrı ceza kesildiğini ifade ederek, yakalayana uygulanmayan ceza, tezgahta satıcıya uygulanıyor şeklinde tepki gösterdi.
     Balığı İstanbuldan balık halinden aldığını söyleyen Güler, yakalayana ve halde satana bir ceza yok. Denetim orada da var ama halden alıp Gebzede tezgahımızda sattığımız için biz cezai işlem uygulanıyor. Hakkımı aramak için savcılığa başvuruda bulunacağım şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: İsa Turhan / Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Küçük boy balık satan balıkçıya 3 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER