KUDAKA Genel Sekreteri Özmen:

KUDAKA Genel Sekreteri Özmen: -"Ajansımız 3 yılda projelere 50 milyon lira destekte bulunarak, finansmanların elindeki yaklaşık 30 milyon liranın da ekonomiye kazandırılmasını sağladı"


ERZURUM (A.A) - Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Talha Bekir Özmen, "Ajansımız 3 yılda projelere 50 milyon lira destekte bulunarak, finansmanların elindeki yaklaşık 30 milyon liranın da ekonomiye kazandırılmasını sağladı" dedi.
     Özmen AA muhabirine yaptığı açıklamada, kalkınma ajanslarının bölgeler arası gelişmişlik farklarını önemli ölçüde azalttığını söyledi.
     KUDAKAya son 3 yılda bin 300ün üzerinde proje sunulduğunu belirten Özmen, şöyle konuştu:
     "Kalkınma ajanslarının sadece mali destek çağrısına çıkan, finansman sağlayan kurum olarak görülmesi doğru değil. Kısa ve uzun vadede kentlere önemli kazanım sağladı. Turizm stratejileri sayesinde yerli ve yabancı yatırımcı sayısı arttı. Bir bakıma bölgelerin cazibe merkezi olmasına katkı sundu. Türkiyede son 3 yılda ajanslara 23 bin proje sunulmuş, 4 bini desteklenmiş. KUDAKAya sunulan bin projeden 300üne mali destek sağlandı."
     Desteklenen projeler istihdama yönelik olduğu için işsizliğin aşağı çekilmesinde önemli rol oynadığını vurgulayan Özmen, şunları kaydetti:
     "Kalkınma ajansımız, 3 yılda hazırlanan projelere 50 milyon lira destekte bulunarak, finansmanların elindeki yaklaşık 30 milyon liranın da ekonomiye kazandırılmasını sağladı. Kalkınma ajanları aynı zamanda insanların algısını da değiştirdi. Proje ve ortaklık kültürünün yanı sıra yatırımda kendisini değil, bölgeyi düşünenlerin ortaya çıkmasını sağladı."
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber KUDAKA Genel Sekreteri Özmen: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER