Kullandığı tarım makinelerini kendisi yaptı

Kullandığı tarım makinelerini kendisi yaptı -Burdurda yaşayan bir tornacı, köydeki bahçesinde kullanmak amacıyla hurda 37 araçtan temin ettiği parçalarla traktör ile pat pat olarak adlandırılan tarım aracı yapmayı başardı


BURDUR (A.A) - Gökmen Yüce - Burdurda bir tornacı, köydeki bahçesinde kullanmak amacıyla 37 hurda araçtan temin ettiği parçalarla traktör ile pat pat olarak adlandırılan tarım aracı yaptı.
     Merkeze bağlı Aşağı Müslümler köyünde yaşayan 20 yıllık torna ustası Veli Göl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyde aynı zamanda ceviz, ayva ve armut yetiştirdiğini anlattı. Bir süre önce bahçede kullanmak amacıyla traktör ve pat pat olarak adlandırılan tarım aracına ihtiyaç duyduğunu belirten Göl, pahalı oldukları için bu araçları kendi imkanlarıyla yapmaya karar verdiğini söyledi.
     Araçları yapabilmek için hurdacılardan ve arkadaşlarının eski araçlarından parça toplayarak kent merkezindeki atölyesine getirdiğini ifade eden Göl, Oğlumla boş vakitlerimizde traktörü 6 ayda, pat patı ise 2 ayda tamamladık. Dizaynını kendimizin yaptığı araçlarda aralarında kamyon, otomobil ve ciplerin de olduğu 37 hurda aracın parçalarını kullandık. Şimdi bahçemde kendi araçlarımı kullanıyorum dedi.
     Yeni bir traktörün fiyatının 14 bin, pat patın ise 3 bin liradan başladığını anlatan Göl, kendi yaptığı traktörü 4 bin liraya, pat patı ise bin 500 liraya mal ettiğini kaydetti.
     Göl, araçların lastiklerini yeni satın alması yüzünden maliyetin biraz yükseldiğini vurguladı.
     Pat pata Burdur pat pat 4x4, traktöre ise Poyraz 4x4 ismini verdiklerini belirten Göl, Traktör 63 beygir gücünde, 4x4 ve hidrolik direksiyona sahip. Üzerinde bahçeyi sürmek için 3lü pulluk, 5li gaz ayağı, ilaçlamada kullanılan pompa bulunuyor. Pat pat ise 10 beygir gücünde, 4x4 ve damperli dedi.
     Veli Göl, komşularının traktör ve pat pat talebi olduğunu, ancak yasal izinleri olmadığı için bu talebe cevap veremediklerini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kullandığı tarım makinelerini kendisi yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER