Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Demrede

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Demrede -Bakan Günay: -Bu bölgede inanılmaz tarihsel zenginlikler var. Likya sahilini bütünüyle zaten Dünya Mirası Aday Listesine almıştık. Ümit ediyorum ki böyle çalışmaya devam edersek bir süre


ANTALYA (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Demrenin tarihi zenginliklerine dikkati çekerek, Likya sahilini bütünüyle zaten Dünya Mirası Aday Listesine almıştık. Ümit ediyorum ki böyle çalışmaya devam edersek bir süre sonra Demre, UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesine girecek dedi.
     Antalyanın Demre ilçesinde yer alan antik Andriake Liman Kentinde restorasyonu tamamlanan Onurlandırma Anıtının açılış törenine katılan Bakan Günay, liman kentinde de incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında Günaya eşlik edenler arasında yer alan Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçunun restorasyon işlemlerinde çalışanların Demreli olduğunu belirtmesi üzerine Bakan Günay, Kendine yazma bunları. Bu sefer Demre Belediye Başkanlığına adayım şeklinde espri yaptı.
     İncelemelerde kendisine eşlik edenlere dönen Günay, bazı basın mensuplarının kendisine belediye başkanlığı adayı olup olmayacağını sorduklarını, kendisinin de bu soruya Demreye belediye başkan adayı olacağını söyleyerek cevap verdiğini söyledi.
     Ardından Onurlandırma Anıtında incelemelerde bulunan ve anıt hakkında bilgi alan Ertuğrul Günay, restorasyonu tamamlanan anıtın açılış kurdelesini kesti.
     Bakan Günay, bu yıl başlattıkları çalışma çerçevesinde karşılama merkezinden granaryuma (tahıl ambarı) kadar olan alanda bir müze çalışması yapacaklarını kaydetti. Projenin 2013 yılı sonunda tamamlanacağını ifade eden Günay, bu sırada kendisine Seçimden önce açacağız diyen belediye başkanı Topçuya Evet, seçimden önce yapmam şart, Demre Belediye Başkanlığına aday olacağım için... diye esprili cevap verdi.
     Demrenin çok önemli kültürel merkezleri olduğunu vurgulayan Günay, Myra, Noel Baba gibi birçok yerde çalışmalar yaptıklarını, yakın zamanda marinanın da ihale sonuçlarının belli olacağını kaydetti. Günay, Demre Antalya ve Türkiye turizminin tarih zenginlikleriyle bilinen çok güzel merkezlerinden biri olacak. Seralarda da inşallah büyük bereket kazanırsınız, ama turizmde çok büyük bir bereket var. Bunu bilin ve bu konuda hep beraber çalışalım dedi.
     Günay, bir hayali olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:
     Demrenin bütünüyle Dünya Mirası Listesine gireceğini tahmin ediyorum. Noel Baba Dünya Mirası Aday Listesinde, Kekova Dünya Mirası Aday Listesinde, Andriake bu çalışmalar varken hiç gündemde yoktu. Şu anda Türkiye bilmeye başladı. Bu bölgede inanılmaz tarihsel zenginlikler var. Likya sahilini bütünüyle zaten Dünya Mirası Aday Listesine almıştık. Ümit ediyorum ki böyle çalışmaya devam edersek bir süre sonra Demre, UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesine girecek. O zaman hepimiz için çok büyük bir ödül olacak.
     Myra ve Andriake kazılarına katılan ekibe teşekkür eden Bakan Günay, daha sonra antik kentin geri kalan bölümlerini gezerek kazı heyeti başkanı Prof. Dr. Nevzar Çevikten bilgi aldı.
     Liman kentindeki antik granaryum binasındaki restorasyon çalışmalarını da inceleyen Günay, müzeye dönüştürülmesi planlanan binada süren çalışalar ve sona erdiğinde yapılacaklar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
    
     Muhabir: Bekir Bektaş - Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Demrede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER