Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Şanlıurfada

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Şanlıurfada -Bakan Ertuğrul Günay, Viranşehir ilçesinde Hz. Eyyüp Peygamberin türbesinin bulunduğu Eyyüp Nebi beldesini ziyaret etti


ŞANLIURFA (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Viranşehir ilçesinde Hz. Eyyüp Peygamberin türbesinin bulunduğu Eyyüp Nebi beldesini ziyaret etti.
     Günay, Şanlıurfa temaslarının ardından beraberindekilerle Viranşehir ilçesine geçti. Şehir merkezine 19 kilometre mesafede bulunan Eyyüp Nebi beldesini ziyaret eden Günay, burada Kaymakam Muhammed Lütfi Kotan ve Eyyüp Nebi Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım tarafından karşılandı.
     Beldedeki çalışmalar hakkında bilgi alan Günay, Hz. Eyyüpün türbesinde dua ettikten sonra, Burası inanç turizmimiz açısından son derece önemli dedi.
     Beldede yeni yapılan Sabır Parkını gezdikten sonra ilçe merkezine geçen Ertuğrul Günay, halk arasında Dikmeler olarak adlandırılan ve Roma döneminde inşa edilen 8 sütundan ayakta kalan tek yapıyı inceledi.
     Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günaya ziyareti esnasında AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek de eşlik etti.
     Günay, ilçedeki temaslarının ardından karayoluyla Mardine geçti.
    
     Muhabir: Reşit Dağ / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Şanlıurfada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER