Kültür ve Turizm Bakanı Günay Bitliste:

Kültür ve Turizm Bakanı Günay Bitliste: -Memleketimizde son zamanlarda meydana gelen sıkıntıları İnşallah omuz omuza verip birlik ve beraberlikle yeneriz


BİTLİS (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Memleketimizde son zamanlarda meydana gelen sıkıntıları İnşallah omuz omuza verip birlik ve beraberlikle yeneriz dedi.
     Muştaki incelemelerinin ardından karayolu ile Bitlise gelen Bakan Günay, il merkezinde restorasyon çalışması yapılan tarihi Ulu Camide öğle namazı kıldı.
     Namazın ardından camide incelemelerde bulunan Bakan Günay, restorasyonu yapan müteahhit firma yetkilisinden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
     Daha sonra bir taksi durağının önünde taksici esnafı ve vatandaşlarla çay içen Günay, vatandaşlarla bir süre sohbet etti.
     Bitlisin sıradan bir il olmadığını, tarihi ve kültürel zenginliğiyle öne çıktığını vurgulayan Günay, Bitlis Deresinde yapılan ıslah çalışmasının kentin tarihi dokusunun ön plana çıkması için önemli bir çalışma olduğunu belirtti.
     Günay, deredeki ıslah çalışmasının ardından kentin Rahva bölgesine taşınacağını bildirerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın da birkaç ay içinde kente geleceğini ve derenin üstünün açıldığını görmek isteyeceğini ifade etti.
     Ülkedeki birlik ve beraberliğin önemine işaret eden Bakan Günay, Memleketimizde son zamanlarda meydana gelen sıkıntıları İnşallah omuz omuza verip birlik ve beraberlikle yeneriz diye konuştu.
     Sohbet sırasında, Bitlisli Türkücü Turan Kitapçı da Bakan Günay için Dideban türküsünü seslendirdi.
     Günay ve beraberindekiler daha sonra Rahva mevkisindeki El-Aman Hanını gezerek Ahlat ilçesine gitti.
    
     Muhabir: Yunus Okur / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Kültür ve Turizm Bakanı Günay Bitliste: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER