Kültür ve Turizm Bakanı Günay Mardinde

Kültür ve Turizm Bakanı Günay Mardinde Barış sağlanırsa, Türkiyenin bu güzelim bölgesini dünyaya tanıtmak konusunda hayallerimizi inşallah gerçekleştireceğiz -Çinde yayınlanan ve 50 milyon satan bir derginin kapağında


MARDİN (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Barış sağlanırsa Türkiyenin bu güzelim bölgesini dünyaya tanıtmak konusunda hayallerimizi inşallah gerçekleştireceğiz dedi.
     Bakan Günay, Mardin ve Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi, Dilek Sabancı Sanat Galerisi, Dara Antik Kenti ve Kasimiye Medresesini gezerek, yetkililerden yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
     Tarihi Mardinde, Tarihi Dönüşüm Projesi kapsamında başlatılan sokak sağlıklaştırma ve alt yapı çalışmalarını da inceleyen Günay, daha sonra AK Parti İl Başkanlığınca Karayolları Misafirhanesinin bahçesinde verilen iftara katıldı.
     Günay, burada yaptığı konuşmada, Mardini çok önemseyen ve hizmet etmeye çalışan bir insan olduğunu kaydetti.
     Mardinde yayınlanan bir derginin Mardini rüyalarda gören bakan diye bir yazı yazdığını anımsatan Günay, Sadece rüyamızda görmek, hayalimizde yaşatmakla kalmadık. Mardinde yapılması gereken her türlü hizmete elimizden geldiği kadar imkan vermeye, bu hizmetleri eksiksiz yerine getirmeye çalıştık diye konuştu.
     Çinde yayımlanan bir derginin Mardini kapak yaptığına dikkati çeken Günay, şöyle dedi:
     Elimdeki dergi Çinde yayımlanıyor. Çince bir kültür ve turizm dergisi. Bu dergi Çinde 50 milyon satılıyor. Derginin kapağına dikkatli bakın. Çinde yayınlanan ve 50 milyon satan bir derginin kapağında Mardin yer alıyor. Mardini dünyaya tanıtmak konusunda yaptığımız en güzel çalışmalardan bir tanesi bu. Sadece Mardin değil, Urfa, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay ve Vana kadar bu bölge kültür ve turizmin en önemli mekanlarından. Biz de inşallah bunu bütün dünyaya önümüzdeki yıllarda hak ettiği şekilde tanıtacağız. Bir tek şartla; Yurtta barış, dünyada barış şartıyla. Barış sağlanırsa Türkiyenin bu güzelim bölgesini, dünyaya tanıtmak konusunda hayallerimizi inşallah gerçekleştireceğiz.
     Konuşmasının ardından Bakan Günaya isminin yazılı olduğu Mardinspor forması hediye edildi.
     İftara AK parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Murat Süslü, Vali Turhan Ayvaz, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Diyarbakır-Mardin Metropoliti Saliba Özmen ve İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Şengül Oymak / Sema Kaplan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Kültür ve Turizm Bakanı Günay Mardinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER