Kültür ve Turizm Bakanı Günay Vanda:

Kültür ve Turizm Bakanı Günay Vanda: -Geçen yıl yaşanan felaket ve sıkıntıdan sonra hükümetin çabalarıyla Van kısa sürede toparlandı. TOKİnin yaptığı konutlarla yeni yerleşimler daha medeni hale gelmiştir -Van, sadece Van Gö


VAN (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, geçen yıl yaşanan felaket ve sıkıntıdan sonra hükümetin çabalarıyla Vanın kısa sürede toparlandığını ifade ederek, TOKİnin kısa sürede yaptığı konutlarla yeni yerleşimlerin daha medeni hale geldiğini söyledi.
     Bitlisteki temaslarının ardından helikopterle Van Ferit Melen Havaalanına gelen Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Vali Münir Karaloğlu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.
     Depremden sonra Kültür Merkezinin bahçesinde kurulan Sanat Çadırındaki Van Fotoğrafçılar Derneğinin fotoğraf sergisinin açılışını yapan Günay, Ertuğrul Günay Sahnesini gezdi.
     Depremden hasar gören Van Devlet Tiyatrosu binasını gezen Günay, tiyatro sanatçılarıyla sohbet etti.
     Günay, Vali Karaloğlu ve diğer yetkililerle depremden sonra Başbakanlık Afet Acil Durumu Yönetimi Başkanlığınca (AFAD), Toplu Konut İdaresi Başkanlığına (TOKİ) Bostaniçi beldesinde yaptırılan afet konutlarına geçti.
     TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel tarafından karşılanan Bakan Günay, depremden sonra yapılan çalışmalar sebebiyle Karabel ve Vali Karaloğlunu tebrik etti. Yapılan çalışmalarla ilgili Vali Karaloğlu ve TOKİ Başkanı Karabelden bilgi alan Günay, yapılan konutlardan ikisini gezdi.
     Burada gazetecilere açıklama yapan Günay, yapılan konutlardan 15 bin 200ünün depremin birinci yılı olan 23 Ekime kadar hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti.
     Vanın geçen yıl yaşadığı felaket ve sıkıntıdan sonra hükümetin çabalarıyla kısa sürede toparlandığını ifade eden Günay, TOKİnin yaptığı konutlarla yeni yerleşimlerin daha medeni hale geldiğini kaydetti.
     Konutların oldukça modern olduğuna dikkati çeken Günay, şunları söyledi:
     Konutların yer seçimi oldukça isabetli olmuş. Daha önce Van Denizini görmeden, havasını ve rüzgarını hissetmeden insanlar sıkışık bir halde yaşıyordu. Şimdi bu mahalleler bir anlamda deniz manzaralı oldu. Burada konutlar, okulları, camileri, alışveriş merkezleri ve altyapısıyla son derece modernler. Mimari olarak tepelere tırmanmış yüksek katlı değiller. Konutlar 4 veya 5 katlılar. TOKİ Başkanımızın şahsında tüm çalışanlarına ve yüklenici firmalara teşekkür ediyorum.
     Günay, Vanın sadece Van Gölü Havzasının değil bütün Doğu Anadolu Bölgesinin en önemli turizm merkezi olacağını kaydetti.
     Van ile Hoşap kalelerinde restorasyon çalışmalarının devam ettiğini anımsatan Günay, Daha önce burada bir müze yapma vaadimiz vardı. Yarın bu müzenin temelini atacağız. İnşallah gelecek yıl sonu itibariyle hizmete sokacağız dedi.
     Günay, iki yıl önce Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Van Ticaret ve Sanayi Odası ile İstanbuldaki bazı turizm dernekleriyle Vanda Turizm Fuarı gerçekleştirdiklerini anımsatarak, depremden sonra bu fuardan vazgeçmeyerek bu yıl ekim ayında üçüncü fuarı açacaklarını vurguladı.
     Vanda yapılan fuarlarda mekan sıkıntısı yaşandığını anlatan Günay, Kongre ve Fuar Merkezi hayati bir durumdu. Kalkın Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve ilgili başbakan yardımcısıyla mutabakatımız vardı. Bu projenin ihalesi yapıldı. Allah bir daha böyle tabii felaket vermesin ve Allah milletimizin arasına nifak sokanlara fırsat vermesin. Diğer sorunları hep birlikte hallederiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Yahya Öylek
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Kültür ve Turizm Bakanı Günay Vanda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER