Kurban Bayramını kutlanıyor

Kurban Bayramını kutlanıyor -Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Kurban Bayramı dolayısıyla Gaziantepte şehit ailelerini ziyaret etti


GAZİANTEP (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kurban Bayramı dolayısıyla Gaziantepte şehit ailelerini ziyaret etti.
     Bakan Şahin ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, ziyaretleri kapsamında ilk olarak patlamada yaşamını yitiren Süleyman Alkanın Eydibaba Mahallesindeki evine gitti.
     Burada Alkan ailesiyle bir süre görüşen Çelik ve Şahin, daha sonra yine patlamada hayatını kaybeden Sena Büyükkonukun Emek Mahallesindeki ailesinin evine geçti. Bu ziyaretler basına kapalı gerçekleşti.
     Bakan Şahin, daha sonra Afyonkarahisardaki patlamada şehit olan onbaşı Hayri Kayanın Şahinbey ilçesindeki baba evini de ziyaret etti.
     Baba Hasan ve anne Emine Kaya ile sohbet eden Şahin, gözyaşını tutamayan şehidin ablası Rabia Kayayı sarılarak teselli etti.
     Ziyaret kapsamında Gaziantepte Ramazan Bayramında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden infaz koruma memuru Safi Canbaşın Cengiz Topel Mahallesindeki evine de giden Şahin, burada Safi Canbaşın eşi Hatice Canbaş ve çocuklarıyla görüştü.
     Ziyaret çıkışında sokakta karşılaştığı çocukların bayramını da kutlayan Şahin, çocuklara harçlık dağıttı.
     Aynı patlamada hayatını kaybeden İsmail Dalerin Oğuzeli ilçesine bağlı Doğanpınar köyündeki baba evini de ziyaret eden Şahin, burada baba Çakmak ve anne Güley Daler ile görüştü. Anne Dalerın sorunlarını dinleyen Şahin, sağlıkla ilgili sorununun çözülmesi için Oğuzeli Kaymakamı Arif Güle talimat verdi.
     Bakan Şahin, ayrıca Doğanpınar köyünde geçen yıl Vanda şehit düşen Jandarma Başçavuş Coşkun Tanrıöverin evini ziyaret etti. Baba Mehmet ve anne Sabiha Tanrıöver ile görüşen Şahin, korumaları aracılığıyla köy çocuklarına bayram hediyesi olarak oyuncak dağıttırdı.
     Aşağı Yeniyapan köyünde bir taziye çadırını da giden Bakan Şahin, ayrıca aynı köydeki geçen yıl Mardinde şehit düşen Uzman Çavuş Ali Öztürkün ailesini de ziyaret ederek, burada anne Belkız Öztürk ile görüştü.
    
     -Oğuzeli Belediyesini ziyaret
    
     Bakan Şahin, ayrıca Oğuzeli Belediyesini ziyaret ederek, yeni yapılan hizmet binası hakkında Belediye Başkanı Bekir Öztekinden bilgi aldı.
     Şahin, Oğuzelinin gerek yeşilliği gerekse suyu bakımında şehrin en güzide bölgesi olduğunu söyledi.
     Bölgede yerel kalkınmanın ve yerel belediyeciliğin güçlenmesine duyulan ihtiyacın AK Parti ve Başkan Öztekinin gayretiyle yeni bir vizyona gittiğini ifade eden Şahin, Bunun göstergesi de bu bina. En az 20-30 yıl ilçenin büyümesini giderecek fiziki altyapıya sahip. Bölge her şeyin en iyisine layık. Biz bakanlık olarak birçok yatırımı bu bölgeye kaydırıyoruz. Diğer bakanlıklarda da buraya projeler kayıyor. Üzerimize düşen kısmını yerine getiriyoruz. Burası huzur, güvenlik ve mutluluk bölgesi. Bunlar hizmetlerle de taçlanacak dedi.
    
     -Selle ilgili çalışmalar
    
     Bakan Şahin, Gaziantepteki selden dolayı yapılan çalışmaları yerinde incelediklerini ve Kaymakam Gülden konuya ilişkin bilgi aldıklarını da bildirdi.
     Ankaraya döndüklerinde yaşanan zararların giderilmesiyle ilgili bakanlığı bünyesindeki Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü başta olmak üzere Afet İşleri Genel Müdürlüğüyle görüşeceklerini ve raporların ilgili bakanlıklara gitmesini sağlayacaklarını anlatan Şahin, Hem de bizim Bakanlıktan yeterli desteğin gelmesi için talimat verdim. Bunun çalışmasını yapıyoruz diye konuştu.
     Burada Bakan Şahin ve beraberindekilere Oğuzeli narı ikram edildi. Bakan Şahin ziyarette bulunan gazeteci Coşkun Aral da bir süre sohbet etti.
     Bakan Şahine ziyaretleri sırasında Vali Erdal Ata, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer ve Mehmet Erdoğan, Emniyet Müdürü Ömer Aydın ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer de eşlik etti.
     Öte yandan Bakan Şahinle bazı ziyaretlere katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir eski İl Genel Meclis üyesi İsa Karakuşun Yeşilkent Mezarlığındaki Kaplan Kardeşler Camisinde kılınan cenaze namazına da katıldı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek - Veli Gürgah / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Kurban Bayramını kutlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER