Kurban Bayramı kutlanıyor

Kurban Bayramı kutlanıyor -Şanlıurfa Valisi Celaletin Güvenç, Afganistandan 30 yıl önce göç ederek Ceylanpınar ilçesine yerleştirilen Türk asıllı Afgan ailelerle bayramlaştı


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Valisi Celaletin Güvenç, Afganistandan 30 yıl önce göç ederek Ceylanpınar ilçesine yerleştirilen Türk asıllı Afgan ailelerle bayramlaştı.
     Vali Güvenç, Kurban Bayramı dolayısıyla Viranşehir ve Ceylanpınar ilçelerinde vatandaşları ziyaret etti.
     İlk olarak Viranşehir Belediye Parkında vatandaşlarla bayramlaşan Vali Güvenç, kırgınlıkların ve küskünlüklerin geride bırakılmasını isteyerek, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.
     Daha sonra Ceylanpınara geçen Vali Güvenç, ilçede vatani görevini yapan askerler ve esnafla bayramlaştı.
     Vali Güvenç, ilçedeki temasları kapsamında Afganistandan 30 yıl önce göç ederek Evrenpaşa köyüne yerleştirilen Türk asıllı Afgan ailelerin de bayramını kutladı.
     Afganlarla bir süre sohbet edip, sorunlarını dinleyen Vali Güvenç, bu ailelerle ilerleyen dönemlerde daha fazla ilgilenmeye gayret edeceklerini söyledi.
     AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök de Ceylanpınardaki dost ve kardeşlerimiz Afganları, bayram dolayısıyla ziyaret ettik. Tüm İslam aleminin bayramının huzura vesile olmasını diliyorum dedi.
     Afgan aileler ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirip, Türk halkına ve yetkililere kendilerine verilen destekten dolayı teşekkür etti.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş - Reşit Dağ / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Kurban Bayramı kutlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER