Kurban etleri sucuk oldu

Kurban etleri sucuk oldu -Kayserinin geleneksel lezzetlerinden sucuk, Kurban Bayramı ile birlikte evlere taşındı -Kurban etlerini sucuğa dönüştüren vatandaşlar, baharat satışlarını artırdı


KAYSERİ (A.A) - Mustafa Önal / Esma Aygün - Kayseride, Kurban Bayramı sonrası vatandaşların çoğu, kurban etlerini sucuk olarak değerlendirdi.
     Kayserinin geleneksel lezzetlerinden olan sucuk ve sucuk içi yapımı Kurban Bayramlarında evlere taşınıyor.
     Kurban etlerini en iyi şekilde değerlendirerek sofralarını geleneksel lezzetlerle süslemek isteyen vatandaşlar, hazırladıkları kurban etlerini kıyma haline getirerek sucuk yapıyor.
     Vatandaşlar, kendi evlerinde sucuk hazırlayabildikleri gibi, kasaplar veya bayram döneminde tezgah kuran diğer esnafa da sucuklarına yaptırabiliyor.
     25 yıllık baharat satıcısı Osman Diler AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı dolayısıyla baharat satışlarında yüzde 100 artış yaşandığını söyledi.
     Kayserideki insanların kurban etlerini sucuk yapımında değerlendirdiklerini belirten Diler, Genellikle sucuk yapımını erkekler üstlenir. Örneğin 10 kiloluk sucuk yapımı için 1 kilogram kırmızı biber, 1 kilogram sarımsak, 100 gram kimyon, 250 gram tuz, 100 gram karışık baharat ve 20 metre kurutulmuş bağırsak gerekiyor. Karışık baharatın içinde karabiber, tarçın, zencefil, havlucan, yenibahar ve karanfil gibi değişik baharatlar bulunur. 10 kilo et için gerekli olan bu malzemenin maliyeti yaklaşık 35 lira dedi.
     Diler, baharat satıcılarının bir yıl boyunca Kurban Bayramını beklediklerini, çünkü satışlarda büyük artış yaşandığını sözlerine ekledi.
     Vatandaşlar evlerinde bağırsaklara doldurulan sucukları, uygun ortamlarda bir süre kurutulduktan sonra tüketime hazır hale geliyor. İsteğe göre, baharatlanan kıyma bağırsaklara doldurulmadan sucuk işi olarak da tüketilebiliyor.
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Kurban etleri sucuk oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER