Kurbanbaba Gençlik ve Kültür

Kurbanbaba Gençlik ve Kültür Merkezi hizmete açıldı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarına (GAMEK) bağlı Kurbanbaba Gençlik ve Kültür Merkezi hizmete açıldı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, merkezin açılışı Belediye Başkanı Asım Güzelbeyin katılımıyla gerçekleştirildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen Güzelbey, şunları kaydetti:
     Yıllar önce bu merkezin yerinde eski bir su deposu vardı ve insanlar buradan geçmeye çekiniyordu. Büyükşehir Belediyesi olarak buranın daha verimli bir hale getirilmesi için çalışmalara başlayarak kısa süre içerisinde semt sakinlerine faydalı bir merkez haline çevirdik.
     Gençlik ve Kültür merkezimiz çok amaçlı olmasının yanında çocuklar, anneler ve gençlerin çok iyi imkanlarda faydalanacağı bir merkez haline geldi. İnanıyorum ki bu tesisten sonra semt sakinlerinin yaşamlarında olumlu bir değişiklilik olur. Bu projelerle yaklaşık 75 bin genci meslek sahibi yaptık. Bu da istihdama büyük bir katkıdır. Hayırlı olmasını diliyorum. Güzelbey, açılış sonrası merkezi gezerek yetkililerden bilgi aldı. Eğitim gören merkez sakinleriyle sohbet eden Güzelbey, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.
     Kurbanbaba Gençlik ve Kültür Merkezi bünyesinde ilk etapta, bilgisayar işletmenliği, bilgisayarlı muhasebe, İngilizce, Almanca, eğitici annelik, ebru, okuma-yazma, ev mefruşatı, ev tekstili ve örtü dikimi, giyim, Antep işi, makine nakışları, tel kırma, kuaförlük-cilt bakımı ile makyaj eğitimi verilecek.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Kurbanbaba Gençlik ve Kültür Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER