Kurdun saldırısına uğrayan dağ keçisi yaralandı

Kurdun saldırısına uğrayan dağ keçisi yaralandı -Sivasın Divriği ilçesinde kurdun saldırısı sonucu yaralanan yavru dağ keçisi, tedavi altına alındı


SİVAS (A.A) - Sivasın Divriği ilçesinde kurdun saldırısı sonucu yaralanan yavru dağ keçisi, tedavi altına alındı.
     İlçeye bağlı Çamlık köyü Doğan mezrası Kaledibi mevkisinde hayvan otlatan Soner Erdoğan, bir kurdun saldırısı sonucu yaralanan yavru dağ keçisi buldu. Yabani hayvanı köye götüren Erdoğan, yarasını temizlediği dağ keçisini daha sonra tedavi için ilçe merkezindeki veteriner hekim Mustafa Koçkayaya getirdi.
     Koçkaya tarafından tedavi edilen dağ keçisi, Divriği Orman İşletme Şefliğine teslim edildi. Bir süre Orman İşletme Şefliğinde kalacak keçinin, iyileşmesinin ardından doğaya bırakılacağı belirtildi.
     Soner Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde Kaledibi mevkisinde hayvanlarını otlatırken kurt sesi duyduğunu, yanındaki Kangal köpeğinin bir süre sonra hızla uzaklaştığını söyledi.
     Bunun üzerine köpeğinin peşinden gittiğini belirten Erdoğan, Köpeği bir süre takip ettim. Bir kurdun ısrarla yavru bir dağ keçisine saldırdığını, Kangal köpeğimin ise kurdu uzaklaştırmaya çalıştığını gördüm. Kangal köpeğim ise kurdun üzerine saldırdı. Bu sırada kurt, dağ keçisini yaraladı. Daha sonra kurt kaçmaya başladı dedi.
     Arka bacağından yaralanan dağ keçisini alarak köye döndüğünü dile getiren Erdoğan, Keçi, bir gün bizde kaldı. Yavru olduğu için büyük ihtimal sürüden ayrılmış olabilir. Yarasını temizledik. Sabah ilçeye geldik diye konuştu.
     Veteriner hekim Koçkaya ise Kurt, keçinin 10 santimetrelik bir et parçasını koparmış. Yarayı hemen temizledikten sonra uyuşturucu iğne yaptık. Daha sonra kas ve deri dikişi yaptık, antibiyotik verdik dedi.
     Koçkaya, dağ keçisinin yarasının, bulunduktan sonra temizlenmesi dolayısıyla tedavide sıkıntı yaşamadıklarını vurguladı.
    
     Muhabir: Mücahit Koç
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kurdun saldırısına uğrayan dağ keçisi yaralandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER