Kuru üzümde fiyat artışı için ürününü

Kuru üzümde fiyat artışı için ürününü beklet uyarısı -Manisa Ziraat Odası Meclis Başkanı Kaçire: Kuru üzümün, üreticimiz tarafından piyasaya dengeli bir şekilde verildiği takdirde, kilo fiyatının 4 lirayı geçmemesi için bir s


MANİSA (A.A) - Turgay Duyar - Manisa Ziraat Odası Meclis Başkanı Mustafa Kaçire, Kuru üzümün, üreticimiz tarafından piyasaya dengeli bir şekilde verildiği takdirde, kilo fiyatının 4 lirayı geçmemesi için bir sebep yok dedi.
     Kaçire AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ege Bölgesinde bu yıl yaklaşık yaklaşık 240 bin ton civarında kuru üzüm rekoltesi elde edildiğini belirterek, bu üretimin yarısının bugüne kadar üretici satışının yapıldığını ve halen kuru üzüm kilo fiyatının 2,80-3,20 lira arasında olduğunu kaydetti.
    
     -Ürününe sahip çık, ülkene sahip çık-
    
     Kaçire, bu fiyatın, Türkiye Ziraat Odaları Birliği önderliğinde her yıl yürütülen Ürününe sahip çık, ülkene sahip çık kampanyasına destek verilmesi halinde çok daha yukarı seviyelere çekilebileceğini vurguladı.
     Kampanya ile üreticilerden ellerindeki mahsulü bir anda satmamalarını, sadece acil nakit ihtiyaçlarını karşılayacak kısmını piyasaya vermelerini, kalanını ise depolamalarını istediklerini anlatan Kaçire, şunları söyledi:
     Kuru üzüm ihracatı devam ediyor, işletmeler ellerindeki üzümü gönderiyor, stoklar yavaş yavaş boşalacak. Üreticilerimizin, arz ve talep dengesine göre üzümünü ellerinden çıkarması önem taşıyor. Yıllardır yürüttüğümüz kampanya sayesinde kuru üzüm fiyatının 3 dolar seviyelerine çıkmasını sağladık. Bu sezon da kuru üzümün, üreticimiz tarafından piyasaya dengeli bir şekilde verildiği takdirde, kilo fiyatının 4 lirayı geçmemesi için bir sebep yok. Çünkü uluslararası piyasalarda, üretici ülkeler İranda, ABDde iklim şartları nedeniyle ürün yok. Üreticimizin ürününe sahip çıkması, yılbaşına kadar ihtiyacı kadar üzümü satmasını istiyoruz. Yılbaşına kadar 2,80-3,20 lira aralığında seyreden fiyatların, yılbaşından sonra artmasını bekliyoruz.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kuru üzümde fiyat artışı için ürününü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER