Kuşadasında palamut bereketi

Kuşadasında palamut bereketi -Kuşadası Körfezinde avlanan balıkçı teknesinin ağlarına yaklaşık 24 bin adet palamut takıldı


AYDIN (A.A) - Kuşadası Körfezinde avlanan balıkçı teknesinin ağlarına yaklaşık 24 bin adet palamut takıldı.
     Türkiyenin en büyük ikinci gırgır teknesi olan Oruç Reisin ikinci kaptanı Ahmet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmara Denizinden avlanmak için Kuşadası Körfezine geldiklerini, fırtına nedeniyle 3 günlük bekleyişlerinin ardından dün akşam ilk avlarını gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Kuşadası Körfezindeki ilk avlarının son derece bereketli geçtiğini ve ağlarına yaklaşık 2 bin kasa dolusu 24 bin palamudun takıldığını kaydeden Aksoy, denizden çıkan balığın tüketiciye ulaşıncaya kadar artarak fiyatlanmasına ise tepki gösterdi.
     Aksoy, tuttukları palamudun kasasını 30 liradan sattıklarını ve her kasada 12 palamut bulunduğuna işaret ederek, şunları söyledi:
     Balıkçı 2 balığı 30 liraya satıyor. Karedeniz hamsisinin kasasını 10 liraya satıyoruz, kasa içerisinde 12 kilogram balık var. Balıkçı kilosunu 5 liraya satıyor. Böylesine büyük gırgır teknem olacağına, 30 kişiye istihdam sağlayacağıma, küçük bir balıkçı dükkanım olsa daha karlı olacağım. 30 personelim var, mazot, makinelerin bakımı, yağı, yemeği derken kazancımız kafa kafaya geliyor. Balıkçı hallerinde balığın fiyatı daha düşük olsa müşterinin talebi artar, herkes balık yer. Yüzde 600 karla tezgahta balığın satılması, fahiş fiyatların uygulanması günahtır.
    
     Muhabir: İbrahim Uzun / Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Kuşadasında palamut bereketi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER