Kütahyada Kariyer ve İstihdam Günleri başladı

Kütahyada Kariyer ve İstihdam Günleri başladı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Valiliği ve paydaş kuruluşları tarafından düzenlenen Kariyer ve İstihdam Günleri etkinliği başladı.
     Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Yerleşkesindeki etkinliğin açılış töreninde konuşan Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, etkinlikte ünlü ve başarılı iş adamlarının hayat hikayelerini anlatacağını söyledi.
     Üniversitenin yaklaşık 45 bin öğrencisi bulunduğunu ve etkinliğin onlara iyi bir örnek olacağına inandıklarını ifade eden Çiftçi, şöyle konuştu:
     DPÜden mezun olanların çalışma hayatını Kütahyada sürdürmesini istiyoruz. Buradan Kütahyayı öğrencilere tanıtıyoruz. Kütahya Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünde yaklaşık 19 arkadaşımız göreve başladı. Bunlar iş yerlerini tanıyor ve iş arayanların da hangi vasıfta olduklarını ortaya koyup, işçi ve iş vereni buluşturuyorlar. İnsan bildiği kadar hareket eder. Konuşmacılarımız da bu konulara değinecek. İş adamlarımız, iş hayatlarındaki en güzel örneklerini anlatacak. Bize güzel bir örnek ve yol gösterici olacağını umuyorum. Bu başarılı insanları siz de örnek alarak ilerleyen yaşantılarınızda iş adamı olacaksınız. İnşallah bunu da Kütahyada yaparsınız ve hem siz kalkınırsınız hem de Kütahya kalkınır.
     Daha sonra, etkinliğe katılan konuşmacılara plaketler verilerek, firmaların stantları açıldı.
     Törene, Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Eren Türkmen, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Kütahya Sanayi ve Ticaret Odası (KÜTSO) Başkanı Nafi Güral, Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, DPÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan Eraslan, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
     Etkinlik, yarın sona erecek.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Kütahyada Kariyer ve İstihdam Günleri başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER