Kütahyada Uluslararası Çağrılı Afiş Festivali

Kütahyada Uluslararası Çağrılı Afiş Festivali -Festival, 15-19 Nisanda gerçekleştirilecek


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesinde (DPÜ) 15-19 Nisanda Uluslararası Çağrılı Afiş Festivali yapılacak.
     DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Levent Mercin, yaptığı yazılı açıklamada, bilginin artarak çoğaldığı, sürekli gelişen teknolojinin bir sonraki durağının ne olacağının merakla beklendiği bu çağda her disiplin gibi grafik tasarım alanında öğrenim gören bireylerin bu süreçte rol alabilmesinin, kurumsal bir doktrin gerektirdiğini bildirdi.
     Bu anlayışla bilgi ve teknolojiyi takip edebilen ve üretebilen, grafik tasarım alanında çaba gösteren tasarımcılarla yüzleşebilen, onların yaratıcı örneklerini izleyebilen bireyler hedeflendiği gibi bireylerin yaratıcı cesaret örneklerini ulusal ve uluslararası alanda da gösterebileceği fırsatları sunmanın da bir gereksinim olduğuna dikkati çeken Doç. Dr. Mercin, şunları kaydetti:
     DPÜ GSF Grafik Bölümü, 15-19 Nisanda Uluslararası Çağrılı Afiş Festivali düzenlemektedir. Aralarında ABD, Almanya, Arjantin, Belçika, Bolivya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Ekvador, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İsrail, İran, İspanya, İsviçre, İtalya, Japonya, Macaristan, Malezya, Meksika, Polonya, Portekiz, Rusya, Sırbistan, Venezuela, Yunanistanın bulunduğu 27 ülkeden 140ın üzerinde afiş tasarımcısının orijinal afişlerini üniversitemizde sergilemek hem fakültemiz hem de Türkiyedeki diğer fakültelerde öğrenim gören öğrenciler bakımından olumlu yansımalarının beklendiği bir deneyim olacaktır. Festivale gönderilen afişler, genellikle kültürel ve sosyal içerikli afişlerdir. DPÜ Rektörlüğünün desteğiyle düzenlenen festival kapsamında dünyada bu alanda belirli bir yer edinmiş olan İrandan davet edilen bir grup genç tasarımcının Afiş Tasarımına İran Gözüyle Bakmak konulu afişleri de Uluslararası Çağrılı Afiş Festivali ana sergisinin dışında sergilenecektir. Festivalin sergileri dışında atölye çalışmaları ve seminerleri de olacaktır.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyada Uluslararası Çağrılı Afiş Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER