Kütahyada hastaneler çocuklara göre dizayn edilecek

Kütahyada hastaneler çocuklara göre dizayn edilecek -Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ekici: Çocuk poliklinikleri ve servislerimizde, çocuklarımız için oyun alanları oluşturulacak


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mithat Ekici, Çocuk poliklinikleri ve servislerimizde, çocuklarımız için oyun alanları oluşturulacak dedi.
     Ekici, hastane yöneticisi ve doktorlarla yaptığı toplantıda, çocuklara hastanede kaldıkları süre içerisinde en iyi sağlık hizmetini vermenin yanında, onların psikolojisini anlayabilmek, onlara iyileştirici mizah konusunda da gerekli çalışmaları yapmak gerektiğini kaydetti.
     Bunun için proje hazırladıklarını ifade eden Ekici, şöyle konuştu:
     Çocuk poliklinikleri ve servislerimizde, çocuklarımız için oyun alanları oluşturulacak. Servislere ve polikliniklere çocuklarımızın ilgisini çekecek çizgi film karakterlerinin resimleri çizilecek. Çocuk servisi hemşireleri ve çalışanları çocuk psikolojisi ve çocuklara tıbbi yaklaşım konusunda eğitime tabi tutulacak. Çocukların beyaz önlük fobisine yönelik olarak, çocuk servislerinde çalışan personelimiz için ayrı bir çalışma yapılacak. Çocuklarımızın diğer hastaların durumundan etkilenmemesi için servislerin, polikliniklerin konumları gözden geçirilecek. Çocuklar için kan alma birimlerinin ayrı bir yerde oluşturulması sağlanacak. Ağız Diş Sağlığı Merkezinde Çocuk Diş Polikliniği oluşturulacak.
     Ekici, çocukların ailelerine eğitim verileceğini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Kütahyada hastaneler çocuklara göre dizayn edilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER