Kütahyada öğrenciler için deve kestiler

Kütahyada öğrenciler için deve kestiler -Hisarcık ilçesinde, bir dernek tarafından öğrenciler yararına düzenlenen kermeste kesilen devenin eti satışa sunuldu


KÜTAHYA (A.A) - Hisarcık ilçesine bağlı Dereköy beldesinde, bir dernek tarafından, geliri öğrencilerin barınma ihtiyaçlarında kullanılmak üzere düzenlenen kermeste kesilen devenin eti satışa sunuldu.
     Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Başkanı Ali Bilgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, yurtlarında barınan 36 öğrencinin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere her yıl gıda kermesi düzenlediklerini söyledi.
     Bu yıl da öğrenciler yararına düzenlenen kermes için Aydının İncirliova ilçesinden 7 bin 500 liraya deve satın aldıklarını ifade eden Bilgin, şöyle konuştu:
     Halkın yoğun ilgisi üzerine deveyi, Hamamköy ve Dereköy beldelerinde dolaştırdık. Hayırseverler vatandaşlar, öğrencilerin yararı için deveye para taktı. Birçok kişi de deve ile fotoğraf çektirmek için sıraya girdi. Devenin eti şifalı olarak bilinir. Biz de satın aldığımız deveyi kesip isteyen vatandaşlara ücret karşılığında veriyoruz. Elde ettiğimiz geliri yurtlarımızda barınan öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamakta kullanacağız.
     (MA-HŞ-DA-MRS-TAR)
<< Önceki Haber Kütahyada öğrenciler için deve kestiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER