Kütahya, Almanyadaki fuarda tanıtıldı

Kütahya, Almanyadaki fuarda tanıtıldı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyanın tarihi, kültürel, sosyal ve ekonomik değerleri, Almanyanın başkenti Berlinde düzenlenen fuarda tanıtıldı.
     Vali Kenan Çiftçi, Valilikte düzenlediği basın toplantısında, 47nci ITB Berlin Fuarının, 6-10 Martta gerçekleştirildiğini hatırlattı.
     Dünyanın en büyük turizm buluşması olarak kabul edilen ITB Berlin Fuarında tanıtılan Kütahya için yatırımcıların, inceleme ve yatırım kararı aldığı bilgisini veren Çiftçi, şöyle konuştu:
     Kütahya olarak yüzlerce tema işleyebiliriz. Geçen yıl Evliya Çelebi ön planda idi, bu yıl termal turizm ön planda. Hazırlıklarımızı da bu yönde yapmıştık. Tabii ki, illerimizden çok ciddi talep olduğu için standımız Manisa ile ortaktı. Burada faydasının ne olup ne olmadığını zaman gösterecek ama hem Alman tur operatörleri hem Türk tur operatörleri hem de bu konuya ilgi gösteren arkadaşlar, Kütahyayı yakinen merak ettikleri her alanı bize sordu. Biz de bunları kendilerine detaylı bir şekilde anlattık. İlk 3 günde gelenler tamamen tur operatörleriydi. Bunun yanı sıra birçok katılımcı geldi. 3-4 oteli olan bir yatırımcı, eşiyle gelerek, kendisinin Kütahyaya geleceğini ve buraya otel yapmayı arzu ettiğini belirtti. Önümüzdeki haftalarda gelmesini bekliyoruz. İmkan ve fırsatlarımızı kendilerine göstereceğiz. Öger Turun sahibi Vural Öger bey geldi. Kendisinin iki yılı Kütahyada geçmiş ve 1 Nisanda da Kütahyaya uçak getiriyor. Daha sonra Berlin, Düsseldorf, Köln ve Hannover kentlerinde iş adamları ve Kütahyalılarla bir araya gelerek Kütahyayı anlattık. Yaklaşık 7 iş adamı, yatırım yapabileceklerini ifade ederken bazıları da inceleyeceklerini açıkladı.
     Çiftçi, Kütahyaya yılda 1 milyon turist hedefi doğrultusunda çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahya, Almanyadaki fuarda tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER