Kütahya Valisi Çiftçi, Emette toplantıya katıldı

Kütahya Valisi Çiftçi, Emette toplantıya katıldı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Emet ilçesinde, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlarla toplantı yaptı.
     Emet Thermal Resort Oteldeki toplantıda Çiftçiye ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi veren Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, halk arasında Ağda Yolu diye bilinen ve ilçeyi Dereli köyünden Bursaya bağlayacak 13 kilometrelik yolun yapılmasını istediklerini bildirdi.
     Koca, Yağcık köyü-Hisarcık yolunda çevre yolu yapımı projesi, Zeytinoğlu Hanın kültür merkezine dönüştürülmesi, eski bir evin restore edilerek Emet Evi olarak hizmete sunulması, yeni otogar yapılması, afet tırı konuşlandırılması, İl Özel İdaresince sera kurulması, organik pazar oluşturulması, Şehir Stadının duvarla çevrilerek tribün yapımı ve ışıklandırılması gibi konularda taleplerini iletti.
     Emet Bor İşletmesi Müdürü Emin Türk de yeni yatırımlarla her yıl büyüyen fabrikanın yetişmiş teknik elemana olan ihtiyacına dikkati çekerek, ilçeye Endüstri Meslek Lisesi kazandırılması gerektiği anlattı.
     Çiftçi, Kütahyada nüfusu artan tek ilçenin Emet olduğunu ifade ederek, gerekli desteklerin verileceğini söyledi.
     Bakanlar Kurulunun, Sağlık Organize Sanayileri Projesi için 9 termal turizm merkezi bulunan Kütahyada aktif çalışma içinde bulunduklarını dile getiren Çiftçi, yeni projelerle termal sağlık merkezi hedefleri doğrultusunda çalışacaklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Abdülkadir Ekmekçioğlu / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahya Valisi Çiftçi, Emette toplantıya katıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER