Kutlu Doğum Haftası, Karamanlıda kutlandı

Kutlu Doğum Haftası, Karamanlıda kutlandı


BURDUR (A.A) - Karamanlı Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle etkinlikler düzenledi.
     Etkinlikler kapsamında Kızılay ekipleri tarafından kan bağışı çadırı kuruldu. Halka çeşitli ikramlarda bulunuldu ve belediye sosyal tesislerinde "Hz. Peygamber ve insan onuru" konulu konferans verildi.
     Ellerinde karanfillerle ilçeyi gezen Karamanlı Müftülüğü personeli, esnaf ve halkın Kutlu Doğum Haftasını kutladı.
     Karamanlı Müftüsü Ramazan Avcı, Hz. Muhammedin alemlere rahmet olarak gönderildiğini ifade eden Avcı, "Peygamber efendimiz bizim rehberimiz, mürşidimiz, önderimizdir. O, gönüllerin sultanı, ruhumuza şifa veren uyarıcımızdır. Resulullah efendimizin hayatını, hayatımıza ne kadar örnek alabilirsek, o kadar bu dünyada ve ahirette mutluluk ve saadete ulaşmamızda vesile olacaktır" dedi.
     Programa konuşmacı olarak katılan emekli müftü Ömer Tunç da Karamanlıda kurucu müftü olduğunu, 1988-1993 yıllarında ilçede görev yaptığını söyledi.
     Konuşmasında Hz. Muhammedin, ırk, din ve cinsiyet ayrımı yapmadan, tüm insanlara ve canlılara verdiği önemi anlatan Tunç, bugün hala insanların bin 400 yıl önce Peygamberin bakış açısını göremediklerini kaydetti.
     Yüce Allahın insanı en şerefli olarak yarattığını belirten Tunç, "Kuran-ı Kerim hitabıyla, Biz insanı en güzel şeklide yarattık ilahi hitabının muhatabı insandır. Denizler, dereler, bitkiler, hayvanlar, gökler ve yer, insanın hizmetine verilmiştir. Eğer insan olmasaydı, güneş niçin doğacaktı, niçin var olacaktı, neye yarardı. O yüzden insan onurlu bir varlıktır" diye konuştu.
     Program, çeşitli gösterilerin ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Murat Çoban
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası, Karamanlıda kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER