Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Bayburt Üniversitesinde, "Hazreti Peygamber ve İnsan Onuru" konferansı düzenledi


BAYBURT (A.A) - Bayburt Üniversitesinde, "Hazreti Peygamber ve İnsan Onuru" konulu konferans düzenledi.
     İlahiyat Fakültesi tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde düzenlenen panele Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt Müftüsü Kemalettin Aksoy, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Nevzat Aydın, Yrd. Doç. Dr. Kenan Şahin ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şentük ile öğrenciler katıldı.
     Panelist Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tozlu, özellikle günümüzde problemlerin çözümünün Hazreti Muhammedi gerçek manada sevmek ve tanımaktan geçtiğini ifade ederek, şunları söyledi:
     "Hazreti Peygamber, maddi dünyada öldü ama manevi dünya ölmedi, ebedileşti. Tasvirini kalbimizde yaptığımız için her an değişiyor, şekilleniyor, güzelleşiyor. Problemlerin çözümü, Peygamberi sevmek ve tanımaktan geçiyor. İnsan onuru, Peygamberi gerçek manada yaşamaya dayanır. Esas kar, Peygamberin hayatından, yaşantısından kendinize çıkardığınız artılardır. İnsan onuru, Allahın insanı yaratmasından, hür bırakmasından var oldu. Allah, insana güvenerek onu hür bırakıyor. Bu nedenle biz de bu değere layık olmalı ve üzerimize düşeni yapmak zorundayız."
     İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri de ayet, sure, hadis ve Hazreti Muhammedin hayatı ve İslam tarihine ait rivayetlerden örnekler seçtikleri konuşmalar yaptılar.
     Rektör Coşkun, Belediye Başkanı Polat ve Müftü Aksoy tarafından, Tozluya ve diğer konuşmacılara plaket verildi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan / Selçuk Kılıç
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER