Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri -Kumlucada Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla 15. Hazreti Peygamberi Anma Yemeği ve Sakal-ı Şerif ziyareti düzenlendi


ANTALYA (A.A) - Kumlucada "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenlenen 15. Hazreti Peygamberi Anma Yemeği ve Sakal-ı Şerif ziyaretine vatandaşlar ilgi gösterdi.
     Kumluca Hacı Salih Gürkan Camisinde öğle namazı öncesi gerçekleştirilen etkinlikte vaaz eden Antalya Müftüsü Ahmet Çelik, 14-20 Nisan tarihlerinde Kutlu Doğum Haftasının kutlandığını söyledi.
     Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yılki Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin temasının "Peygamberimiz ve insan onuru" olduğunu belirten Çelik, İslam dinine göre hiç kimsenin bir başkanından üstünlüğü olmadığını kaydetti.
     Allah katında insanların ancak birbirlerine takvaları ve yaptıkları amelleriyle üstünlük sağlayabileceklerini vurgulayan Çelik, Müslümanların bir başkansının onurunu kıracak, küçük düşürecek davranışlardan kaçınmalarını istedi.
     Namaz öncesi Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Kuran-ı Kerim hatimleri ve Salavat-ı Şeriflerin bağışlanması için dua edildi. Öğle namazının kılınmasının ardından Antalya Müftülüğünce getirtilen Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı. Erkekler ve kadınlar için iki grupta ziyarete açılan Sakal-ı Şerife vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi, zaman zaman izdiham yaşandı.
     Hacı Salih Gürkan Cami imamı Süleyman Çelikkaya, gazetecilere yaptığı açıklama, "25-30 bin kişilik bir ziyafet hazırladık. Bu ziyafetin tüm giderleri Kumlucalı hayırseverler tarafından karşılandı. Amacımız insanlarımızı bir araya getirmek, gönüllerde Resulullah sevgisini arttırmak. İnşallah başarılı olmuşuzdur" dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER