Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Eskişehir Onu okuyor adlı kitap okuma yarışması, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri ile yetişkinlere yönelik Peygamber sevgisinin elde edilmesini ve okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlanıyor


ESKİŞEHİR (A.A) - Kutlu Doğum Haftası kapsamında Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü, Eskişehir Müftülüğü, Yunus Emre Kültür Sanat Sevgi ve Barışa Çağrı Derneği (YUSEV), Esed, Edimder ve Emeder tarafından Eskişehir Onu okuyor adlı kitap okuma yarışması düzenlenecek.
     Eskişehir genelindeki ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri ile yetişkinlere yönelik planlanan yarışmayla, başta Peygamber sevgisinin okuyarak elde edilmesi ve Türk Milli Eğitiminin genel amaçları doğrultusunda, ortaokul ve lise öğrencilerinin dikkatlerini kitaba çekmek ve okuma alışkanlığı kazandırmak, kent halkının ve üniversite öğrencilerinin kitap okumaya olan ilgisinin arttırılması hedefleniyor.
     YUSEV adına açıklama yapan eğitimci Mustafa Akbulut, düzenlenen organizasyonun Hazreti Muhammedin doğru anlaşılması ve düşüncelerinin kalplerde ve zihinlerde olması açısından önemli olduğunu kaydetti.
     Bu organizasyonda hedeflenen amaç, Peygamberimizin birleştirici ve dayanışmayı temsil eden yönünü vurgulanmasıdır diyen Akbulut, şöyle devam etti:
     Devlet kurumları ve sivil toplumun bu organizasyonu gerçekleştirmesi başlı başına hedeflenen mesajı vermektedir. Ayrıca, Hz. Muhammedin doğru anlaşılması, yaşadığı hayatın pratiğe dökülmesi ve Onun yeniden kalplerde ve zihinlerde canlanması amacıyla düzenlenen bu faaliyetin ulaşabilmesi için Eskişehir halkı ile örnek bir dayanışma sergilenmiş olacaktır. Bütün halkımızın bu güzel organizasyona katılımlarını ve desteklemelerini bekliyoruz.
     Akbulut, yarışmada seviye olarak Hazreti Peygamberi anlatan kitaplardan katılımcılara sorular sorulacağını dile getirerek, şunları söyledi:
     Ortaokullar için; Diyanet İşleri Başkanlığı komisyonunca hazırlanan Peygamberimizi Öğreniyorum ve Rahime Kayanın Efendiler Efendisi Hz. Muhammed adlı kitaplardan sınav yapılacak. Lise ve yetişkinler için İlahiyatçı yazar Dr. Reşit Haylamazın Efendimiz Muhtasar adlı kitabından sorular yöneltilecek. Sınav öncesi İl Müftülüğünce 250, toplamda 4 bin 500 adet kitap NT mağazalarından 2 Mart cumartesi günü 13.00-15.00 saatleri arası ücretsiz dağıtılacak. Yarışmada derece elde eden 3 kişiye umre, 106 kişiye çeşitli gramlarda altın, 19 kişiye MP3 player, 5 kişiye tablet, 4 kişiye netbook, 5 kişiye Ipad 2, 7 kişiye dizüstü bilgisayar, 36 kişiye ise NTden 50 lira hediye çeki verilecektir.
     Başvuruların www.kutludogum2013.com internet adresinden yapılacağı, son başvuru tarihinin 5 Nisan olduğu bildirildi.
     Sınavın, öğrenciler için 20 Nisan cumartesi günü saat 10.00da, yetişkinler ve üniversite öğrencileri için saat 13.00de başlayacağı, yarışmanın yapılacağı okul ve salonların 15 Nisan pazartesi günü www.kutludogum2013.com internet adresinden ilan edileceği açıklandı. Sınavın il ve ilçe merkezlerinde yapılacağı kaydedildi.
     50 bin kişinin katılmasının hedeflendiği yarışma sonuçlarının ise 25 Nisanda internet sitesinden duyurulacağı, ödüllerin ise 29 Nisanda düzenlenecek törenle verileceği belirtildi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER