Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Gaziantep HKÜde kutlama programı düzenlendi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesinde (HKÜ), "Kutlu Doğum Haftası" kapsamında kutlama programı yapıldı.
     HKÜden yapılan açıklamaya göre, Sosyal Etkinlik Kulübü tarafından Hukuk Fakültesi Amfisinde gerçekleşen programa, kentteki Suriyeli sığınmacılara ait ilköğretim düzeyinde eğitim gören 60 öğrenci katıldı. Rektör Prof. Dr. İbrahim Özdemir öğrencilerle yakından ilgilendi.
     Özdemir, programdaki konuşmasında, kendi yaptığı bir araştırmada Türkçe, Arapça ve diğer dillerde en güzel şiirlerin Hz. Muhammed için yazıldığını gördüğünü belirtti.
     Dini, dili, ırkı, ülkesi ne olursa olsun bütün milletlerin onun sayesinde kardeş olduğunu ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:
     "Biz şefkatle, merhametle ve sevgiyle Peygamberimizi anlayıp, onun sevgisini sadece annemize, babamıza, arkadaşımıza, sevdiklerimize değil, hayvanlara, ağaçlara, bütün canlılara yansıtmak durumundayız. Birbirimize karşı sevgi ve şefkatle muamele etmek durumundayız. O, insanlığın gelmiş geçmiş en büyük lideridir. Her konuda bize model olacak örnekler onun hayatında var. Onu ne kadar tanırsanız kendi hayatınızda da o kadar zenginlik görürsünüz. Peygamberler birer pusula gibidir. Bize hep doğru istikameti gösterir. Bize nefsimiz, arzularımız başka istikametler gösterebilir. Pusulanız Peygamberimiz olsun, o zaman yanlış yere gitmezsiniz."
     Özdemir, Suriyeli öğrencilere ise Arapça hitap etti.
     Kulüp Başkanı Hüseyin Kuş da programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
     Programda Somalili HKÜ öğrencisi Şuayip Ali "Gel Ey Muhammed" adlı şiiri, Zirve Üniversitesi öğrencisi Senegalli Hafız Abdurrahman Ba ise Kuran-ı Kerim okudu.
     Grup Dergahın ilahiler seslendirdiği program sonunda katılımcılara gül suyu ile lokum ikram edildi, gül ve karanfil dağıtıldı.
     Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hanifi Aslan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Ömer Fansa
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER