Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Kütahyada 6-20 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle düzenlenecek


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, 6-20 Nisan tarihleri arasındaki "Kutlu Doğum Haftası" çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
     Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl coşkuyla kutlanan Hz. Muhammedin doğum tarihine denk gelen 20 Nisana kadar çeşitli etkinlikler düzenlemeye başladıklarını söyledi.
     Bu hafta, Kütahyada bulunan Kuran-ı Kerim kursları tarafından kermes düzenlendiğini ifade eden Üskülüplü, şöyle konuştu:
     "Asıl programlarımız 15 Nisanda başlayacak. O gün Müftülük Konferans Salonundaki açılışın ardından, Sevgi Yolu-Ulu Cami arası yürüyüş yaparak gül dağıtımı yapacağız. Aynı gün Karagöz Camisi önünde kitap standı açıp, lokma dağıtımı yapacağız. Dumlupınar Spor Salonunda Prof. Dr. Ali Erbaş hocamız konferans verecek. 16 Nisanda hastane, cezaevi, huzurevi, Şehit ve Gaziler Derneği ziyaretleri, Bölge Kuran Kursunda Kutlu Doğum Helvası ikramımız ve Müftülük Konferans Salonunda Peygamber Efendimizin hayatı konulu öğrenciler arası yarışma düzenlenecek.
     17 Nisanda İstanbuldan Fatih Cami İmam Hatibi Osman Şahin, Süleymaniye Cami İmam Hatibi Ekrem Nalbant, Piyale Paşa Cami İmam Hatibi İshak Danış ve Ankara Kocatepe Cami İmam Hatibi Ali Tel hocalarımız Ali Paşa Camisinde Kuran ziyafeti verecek. 19 Nisanda Müftülük Sitesi Camisinde sakalı şerif ziyarete açılacak ve Belediye Kültür Sarayında bayanlara yönelik piyes ve şiir dinletisi sunumu yapılacak. 20 Nisanda ise Ulu Camide ikindi namazı sonrası mevlit ve hatim duası yapılacak."
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER