Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında kermes düzenlendi


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında kermes düzenlendi.
     Cumhuriyet Meydanındaki etkinliğin açılışını Kırıkkale Valisi Ali Kolat, İl Müftüsü Bekir Gerek, Emniyet Müdürü Kadri Kartal ve Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur yaptı.
     Vali Kolat, burada yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftasında Peygamberin ayrıntılı bir biçimde anlatıldığını ancak, onu anlatmak için bir haftanın yeterli bir zaman olmadığını söyledi.
     Hazreti Muhammedin hayatının ve özelliklerinin anlatılması için bu tür programların önemli olduğunu belirten Kolat, şöyle konuştu:
     "Peygamber Efendimizin güzelliğinin bu şekilde kutlanmasından dolayı son derece mutluyum. Müftülüğümüz gerçekten bu yıl çok güzel gayret ve bir itina gösterdi. Müftülüğümüze destek olan kurum ve kuruluşlara kalpten teşekkürlerimi sunuyorum. Bu hayır çarşısının sevgiye, barışa, kardeşliğe vesile olmasını diliyorum. İnşallah Peygamber Efendimize ilgiyle başlayan bu hafta insanların kucaklaşmasına insanların bir araya gelmesine vesile olur."
     İl Müftüsü Gerek de, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri bağlamında kermesin Kuran Kurslarının yararına ifade etti.
     Kermesin hayır çarşısı anlamına geldiğini belirten Gerek, "Bu kermes müftülüğümüze bağlı Kuran Kursları yararına, eğitime destek olarak düzenlendi. Kermesin yanı sıra kitap fuarımızın açılışı gerçekleşecek. Bir şahit, bir müjdeci, bir uyarıcı, Allahın izni ile bir davetçi ve ışık saçan bir kandil olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin doğumu asırlardan beri milletimiz ve bütün Müslümanlar tarafından Mevlit Kandili olarak idrak edilmektedir" dedi.
     Kermesten elde edilecek gelirin Kuran Kursu öğrencilere yardım olarak dağıtılacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER