Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Bitlis Belediye Başkanı Alaydın: "Hafta boyunca il genelinde programlar düzenlenecek"


BİTLİS (A.A) - Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Kutlu Doğum Haftasını tam anlamıyla yaşamak için, hafta boyunca programların düzenleneceğini söyledi.
     Alaydın, yaptığı açıklamada, kentte etkinliklerin uzun yıllar salonlarda ve çok rutin bir şekilde kutlandığını anımsattı.
     Bu yıl salonlardan çıkarak, şenlik havasında bir hafta düzenleyeceklerini ifade eden Alaydın, şöyle konuştu:
     "Türkiyeye model olabilecek bir organizasyon yapacağız. Valimiz, Diyanet İşleri Başkanlığı ile görüştü ve düzenleyeceğimiz programı çok beğendiler. Bitlisten böyle bir modelin Türkiyeye ve İslam alemine yayılması gurur verici. Ispartadan getirdiğimiz gül suyu ile sokaklarımızı yıkayacağız. İslamın en büyük esaslarından biri de temizlik. Temizlik bizim için çok önemli. Bunun için bir kampanya başlatacağız. Kent merkezindeki esnafa gül dağıtılacak."
     Birlik, beraberlik ve kardeşlik için çarşıda el ele zincir oluşturulacağını belirten Alaydın, Ulu Cami Meydanı süsleneceğini ve burada etli pilav dağıtılacağını ifade etti.
     Alaydın, "Haftaya özel esnafımız indirim kampanyası başlatacak. Ayrıca yaklaşık 100 bin kitap, rozet, anahtarlık, hadis kartları ve efendimizin kimlik belgesi gibi envanterler dağıtılacak" dedi.
     Etkinlikler kapsamında 19 Nisanda ilahi sanatçı Abdurrahman Önülün konser vereceğini dile getiren Alaydın, bunun yanı sıra hasta, yetim, yoksul ailelere, mahallelere ziyaretlerde bulunacaklarını ifade etti.
     Hafta boyunca kent merkezindeki minarelerin ışıklandırılacağını bildiren Alaydın, etkinlik kapsamında konferans ve panellerin düzenleneceğini ve fidan dikimi yapılacağını belirtti.
     Bitlis merkez ve köylerindeki bütün camilerin bahçesine gül dikeceklerini dile getiren Alaydın, "Bu etkinlikleri gerçekleştirirken önümüze ciddi bir maliyet çıktı. Ankarada düzenlediğimiz Bitlis Tanıtım Günlerinde, milletvekillerimizden ve iş adamlarımızdan ciddi bir destek gördük. Orada 240 bin lira topladık. Haftayı herkesin katıldığı ve anlamına yakışır bir şekilde kutlamayı amaçladık" diye konuştu.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER