Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -AK Parti Gümüşhane Milletvekili Aydın: "Allahın resulünün doğumu bütün insanlığın ve kainatın bayramıdır"


GÜMÜŞHANE (A.A) - AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Allahın resulünün doğumunun bütün insanlığın ve kainatın bayramı olduğunu bildirdi.
     Aydın, "Kutlu Doğum Haftası" dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Hazreti Muhammedin, komşuyu komşunun mirasçısı, mümin ile mümini bir elin parmakları gibi kenetlenmiş, bir duvarın birbirine geçmiş tuğlaları gibi bir ve beraber gördüğünü belirtti.
     Hz. Peygamberin, Müslümanlar ve insanlık için her bakımdan mükemmel bir örnek hayat sürdüğünü, ahlakı, sevgiyi, şefkat ve merhameti, barış ve hoşgörüyü, kendi yaşamında en somut şekilde insanlığa aktardığını ifade eden Aydın, şunları kaydetti:
     Allah resulünün doğumu ve yeryüzünü şereflendirmesi insanlığın yeniden dirilişi sayılır. Çünkü biz, Rabbımızı onunla tanıdık. Nimete minnet ve şükran duygusunu ondan öğrendik. Yaratan ve yaratılan arasındaki ilişkileri, onun ortaya koyduğu yorumlar sayesinde kainat muhtevalı ve okunaklı bir kitaba dönüştü. Getirdiği mesaj vesilesiyle bütün varlığın çehresine nur saçan, nazarları ahiret yamaçlarına çevirerek topyekun insanlığa cennet ve cehennemi tanıtan ve ebedi saadet yollarını aydınlatan Allah resulünün doğumu ise bütün insanlığın ve kainatın bayramıdır. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammedin doğumunun yıl dönümünün tüm Gümüşhaneli hemşehrilerime ve Türk-İslam alemine hayırlar getirmesini Allahtan dilerim.
    
     -Gümüşhane Belediye Başkanı Canlı-
    
     Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı ise mesajında, Hz. Muhammedin insanlığa, hoşgörü, sevgi, birlik, beraberlik, dayanışma, kaynaşma ve güzel ahlak çağrısında bulunduğunu vurguladı.
     Hz. Muhammedin son peygamber olduğunu, onun alemlere rahmet olarak gönderildiğini ifade eden Canlı, şunları kaydetti:
     Müslümanlar olarak bu kutlu haftada Peygamber Efendimizi anıyoruz. Asıl amacımız onun getirdiği sevgi ortamını idrak etmemizdir. Milletimizi bir arada tutan, kaynaştıran, ortak hedeflere yönelten, güç kaynağımız olan İslamiyeti daha iyi kavrayabilmektir. Efendimizin mesajları bütün insanlık için yol göstericidir. Bu manada, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini, Peygamberimizi daha iyi tanımak için önemli fırsat olarak değerlendiriyorum.
     Bu vesileyle bütün Türk İslam aleminin ve Gümüşhaneli hemşehrilerimin Kutlu Doğum Haftasının tebrik ediyor, bu özel günlerin insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum."
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER