Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Bingöl Valisi Güvençer: Hazreti Muhammedin güzel ahlakı birlik, beraberlik, sevgi saygı ve yardımlaşma duygusunu güçlendirmek bakımından en önemli kaynak olmakla beraber onun gelişiyle sadece Kisranın sütunl


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Hazreti Muhammedin güzel ahlakı, birlik, beraberlik, sevgi, saygı ve yardımlaşma duygusunu güçlendirmek bakımından en önemli kaynak olmakla beraber onun gelişiyle sadece Kisranın sütunları yıkılmadı, o gelince kibir ve gurur da yerle bir oldu dedi.
     Güvençer, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi erdemleri kişiliğinde toplamış olan hazreti Muhammedin hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe, yardımlaşmaya teşvik ettiğini belirtti.
     Hazreti Muhammedin tüm zamanların rehberi olduğunu kaydeden Vali Güvençer, O gelince sadece Save kurumadı, düşmanlığın, hırsın, kinin bataklığı da kurudu. O gelince sadece mecusilerin ateşi sönmedi, onunla cehaletin yakıp kavuran ateşi de söndü. O sadece yaşadığı zamana doğmadı. O tüm zamanlara doğdu ve gönüller dün olduğu gibi bugün de yoksulluktan ve yalnızlıktan ancak onu arayacaktır. O tüm zamanların rehberidir ve o toplumun ahlak önderidir. O bize bölünmeyi değil birleşmeyi öğretti, o bize nefreti değil sevmeyi öğretti. Hazreti Muhammedin güzel ahlakı, birlik, beraberlik, sevgi, saygı ve yardımlaşma duygusunu güçlendirmek bakımından en önemli kaynak olmakla beraber onun gelişiyle sadece Kisranın sütunları yıkılmadı, o gelince kibir ve gurur da yerle bir oldu ifadelerini kullandı.
     Belediye Başkanı Serdar Atalay da, Hazreti Muhammedin güzel ahlakının örnek alınması gerektiğini belirterek şunları kaydetti:
     Dünya fani ömür ise sınırlıdır. Bize lütfedilen bu sınırlı hayatımızda yolumuzu aydınlatacak, hedefe ulaşmamızda bize rehberlik edecek olan birilerine olan ihtiyacımız karşısında yüce yaradanımız birçok peygamber göndermiş ve bilindiği gibi en son olarak alemlere ve bütün insanlığa rahmet olarak da peygamberimizi göndermiştir. İnsanlık alemi 15 asırdan bu yana onun yaydığı aydınlıkta doğru yolu bulmakta, esenliğe ulaşmaktadır. Hayatımızın her anı ve her alanında bir yol kavşağında gibiyiz. İsabetli yolu seçmek için bir ize bir işarete muhtacız. En ideal insan modelini aradığımızda görüyoruz ki efendimiz, cenab-ı hakkın razı olduğu insan modelidir. Hazreti Muhammed, karanlık içerisinde aydınlık, yalan içinde gerçek, yoklukta varlık, zulmet içerisinde umut görebilen ve İslamı en güzel şekilde yaşayıp yaşatan mübarek bir insandır.
    
     Muhabir: Naim Boşkut / İbrahim Yakut
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER