Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Kuran-ı Kerim okumada dünya birincilikleri bulunan 4 Türk kari, Kütahyada "Kuran ziyafeti" sundu


KÜTAHYA (A.A) - Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Kütahyada düzenlenen programa, Kuran-ı Kerim okuma yarışmalarında dünya birincilikleri bulunan kariler katıldı.
     Kütahya Müftülüğünce Ali Paşa Camisinde gerçekleştirilen "Kuran Ziyafeti" programında, İstanbuldaki Fatih Camisi İmam Hatibi ve 1995 dünya birincisi Osman Şahin, Süleymaniye Camisi İmam Hatibi ve 1998 dünya birincisi Ekrem Nalbant, Piyale Paşa Camisi İmam Hatibi ve 2003 dünya birincisi İshak Daniş ile Ankaradaki Kocatepe Camisi Müezzin Kayyımı ve 2010 dünya birincisi Ali Tel, Kuran-ı Kerimden bazı ayetler okudu.
     Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü, programda yaptığı konuşmada, dünyaca ünlü karileri kentte konuk ettiklerini söyledi.
     Kutlu Doğum Haftasını dolu dolu geçirmeye çalıştıklarını dile getiren Üskülüplü, şöyle konuştu:
     "Bu hafta içinde her gün birkaç programımız var. Yine birçok hocamızın katılımıyla Hazreti Peygamber konulu konferanslarımız, Mescid-i Haram, Mescidi Nebevi ve Mescidi Aksa fotoğraflarından oluşan sergimiz olacak. Müftülük Camisinde Sakal-ı Şerifi ziyarete açacağız. En son 20 Nisanda, Ulu Camide ikindi namazı sonrası mevlit ve hatim duamızla etkinliklerimizi tamamlayacağız."
     Üskülüplü, yapılan etkinliklere vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini dile getirerek, Hazreti Muhammedin yılda bir hafta değil, her zaman anılması gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER