Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Bilecik Erzurumlular Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneğinden, Kutlu Doğum Gecesi etkinliği


BİLECİK (A.A) - Bilecik Erzurumlular Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Gençlik Kolları Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla etkinlik düzenledi.
     Dernek binasında düzenlenen programda, Kuran-ı Kerim okunmasının ardından Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdülhalık Bakır, Hazreti Muhammedin tüm insanlığa örnek bir hayat yaşadığını ve Onun her bir özelliğinin, bir konferans, sempozyuma konu olabilecek değerde olduğunu anlattı.
     Hazreti Peygamberin sadece bir yönünün olmadığını hatırlatan Bakır, şöyle konuştu:
     "Peygamber Efendimiz, cahiliye dönemindeki bütün tabularını yıktı ve yolundan çıkmış bir toplumu yeniden doğru yola iletmiştir. O, merhametini, şefkatini, sadece kendi ailesine, ashabına değil, tüm insanlığa göstermiştir. Herkesi kucaklayan Peygamberimiz, kadına şiddeti yasaklamıştı ve kadınlara ayrı bir saygı ve hürmet gösterilmesini emretmiştir. Hazreti Peygamber, bizim toplumumuz için o kadar büyük bir şanski, Onun tüm hayatını örnek aldığımızda, sosyal hayatımız, problemlerimiz çözüme kavuşacaktır."
     Programda, İl Müftülüğünde görevli vaiz Mevlüt Güder de "İnsanlık onuru" konulu konferans verdi.
     Güder, insanlığın, izzet ve şerefini muhafaza etmesi için önce kendisine bakması gerektiğini, insanın kendisini iyi yönde değiştirdiğinde, Allahın da insanlığı iyi yönde değiştireceğini vurguladı. Bugün, dünyada insanlık onurunun, izzet ve şerefinin ciddi manada bir sarsıntı geçirdiğini öne süren Güder, Peygamber Efendimizi örnek alındığında bu sarsıntının biteceğini ifade etti.
     Dernek Başkanı Lütfü Akyüz de "Böylesine bir Peygamberin ümmeti olmaktan mutluluk duyduğumuz bu gecede, sizlerle birlikte olmanın hazzını, coşkusunu yaşıyoruz. Bu gecede bizlere eşlik ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah, Allah, bizleri Hazreti Peygamberin şefaatine nail eylesin" diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Candan İlahi grubunun ilahi ve ezgileri eşliğinde çeşitli ikramlarda bulunuldu.
     Programa, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhalik Bakır, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seyfettin Topsoy, Bilecik İl Müftü Yardımcısı Nihat Kaya, İl Vaizi Mevlüt Güder, Bilim, Sanayi ve Teknolojik Müdürü Bayram Kaya, Edebali Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Arif Durmuş, MHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı Sinan Özkeskin, Erzurumlular Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Gençlik Kolları, dernek üyeleri ile davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER