Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Başbakan Yardımcısı Bozdağ: "İslamı doğru anlamak istiyorsak, İslamın insana verdiği önemi anlamak istiyorsak bizim bakacağımız örnek Allahın Resulüdür"


YOZGAT (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "İslamı doğru anlamak istiyorsak, İslamın insana verdiği önemi anlamak istiyorsak bizim bakacağımız örnek Allahın Resulüdür" dedi.
     Bozdağ, Yozgat Müftülüğü tarafından bir alışveriş merkezinde düzenlenen "Kutlu Doğum Haftası" programında yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığının bu yılki etkinliklerinde "Peygamberimiz ve İnsan Onuru" konusuyla programların icra edildiğini söyledi.
     "Kutlu Doğumu kutlu yapan şey Allah Resulünün doğumudur" diyen Bozdağ, şunları söyledi:
     "O alemlere rahmettir. Uyarıcı ve müjdeci bir peygamberdir. Kendi arzusuna göre değil, Allahın vahyine göre konuşandır. En güzel örnekler hep onda vardır. İnsanlık için kurtuluşun reçeteleri onun hayatında, sözlerinde ve onun yaptıklarında vardır. O bütün insanlara düşkündür. Sadece ümmetine değil, bütün insanların dünyada ve ahirette iyililiğini, huzurunu, refahını isteyendir. İslamı doğru anlamak istiyorsak, İslamın insana verdiği önemi anlamak istiyorsak bizim bakacağımız örnek Allahın Resulüdür. Sadece Kurana bakarak İslamda, şu şudur bu budur diye ahkam kesenler oluyor. Bilmemiz lazım ki, Peygamber ile İslam arasına duvar örmek isteyenler, İslamın doğru anlaşılmaması için gayret sarf ediyorlar. Kuran ile Peygamber arasına mesafe konulmaz. Biz Kuranı ancak Peygamber ile doğru anlayabiliriz. Peygamberi de ancak Kuran ile doğru anlayabiliriz. İslamı doğru anlamak, doğru öğretmek hem Kuranı hem Peygamberi doğru anlamakla mümkün olabilir."
     Eyüp Sultan Cami İmam Hatibi Hafız Erhan Mete ve Mısırlı Hafız Memduh Cüde Saad tarafından okunan Kuran-ı Kerimin ardından Yozgat Müftülüğünün Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.
     Bu arada etkinlikten önce, Bakan Bozdağ, Et ve Balık Kurumu Yozgat Kombinasını da ziyaret ederek kurum müdürü Mehmet Tekinözden bilgi aldı. Burada, Bozdağa kombinada üretilen "Yozgat Kavurma"dan ikram edildi. Kurumun ürünlerinin vatandaşlar tarafından beğenildiğini söyleyen Bakan Bozdağ, "Et Balık Kurumunun ürünlerine vatandaşlarımız güveniyor. Çünkü hijyenik şartlarda üretiltildiğinden emin. Yozgat kavurmanın kısa sürede marka değerine kavuştu. İnşallah Yozgattan dünya ve Türkiyeye bir de sucuk markası çıkacak" diye konuştu.
     Bozdağ, Yozgat Valiliği tarafından yapımına başlanan Spor Vadisi Projesini yerinde inceleyerek, Vali Abdülkadir Yazıcıdan bilgi aldı.
    
     Muhabir: Özcan Güney
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER