KÜTSO Başkanı Güral:

KÜTSO Başkanı Güral: Kütahyanın gelişmesini istemekle kalmayıp, seçme yaşına gelmiş tüm hemşehrilerimizin kendilerinin Kütahyanın geliştirilmesinde görevli olduğunu kabul etmesi lazım


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Başkanı Nafi Güral, Kütahyanın gelişmesini istemekle kalmayıp, seçme yaşına gelmiş tüm bireylerin kendilerinin Kütahyanın geliştirilmesinde görevli olduğunu kabul etmesi gerektiğini bildirdi.
     Güral, KÜTSO dergisinin 178inci sayısında yayımlanan yazısında, bu yılın ilk yarısında yeni teşvik mevzuatının açıklandığını ve Kütahyanın 4üncü bölgede yer aldığını hatırlattı.
     Kütahya kamuoyunun bu bölgeden ileri geçilemediği için üzülmesi gerekirken, Kütahya dışından yeni yatırımcılar gelecek, ilimiz gelişecek umuduyla sevindiğini belirten Güral, şunları kaydetti:
     Daha ön sıralarda, mesela ikinci bölgede olsaydık. Bu olsa bugün yaşadığımız sorunları çözmüş, gelişmesini tamamlamış, diğer illere örnek olan, parmak ısırtan bir il olurduk. Peki olabilir miyiz- Neden olmasın- Ancak bunun olması için Kütahyanın gelişmesini istemek ve bu ilde yaşayan insanlar olarak görevlerimizi yapmakla mümkün olabilir. Satır başları ile özetlemek ve bu özetleri Kütahyanın gelişmesi için kendisini görevli sayan kişilerin katkıları ile genişletmek suretiyle bir yol haritası çizebiliriz. Öncelikle sadece Kütahyanın gelişmesini istemekle kalmayıp, seçme yaşına gelmiş tüm hemşehrilerimizin kendilerinin Kütahyanın geliştirilmesinde görevli olduğunu kabul etmesi lazım. Bu görev bilinci oluştuğunda, gelişmişliğe giden tüm yollar açılmış olacaktır.
     Öncelikle hepimiz yeteneklerimiz ve bulunduğumuz pozisyonlarımız itibariyle bir şeyler yapmak zorunda olduğumuzu kabul etmeli ve bu sorumluluğumuzun gereğini yerine getirme konusunda harekete geçmeliyiz. Daha sonra, sorumluluk hisseden çevremizle geri kalmışlığımızın sebep ve sonuçlarını müzakere etmeli ve müzakere sonucunda ortaya çıkacak fikirleri kamuoyu nezdinde tartışmaya açmalıyız. Kamuoyu nezdinde tartışılan sebep-sonuç ilişkileri olgunlaşmış olacak, olumsuzlukların tekrar etmemesi, olumlu olanların uygulamaya alınması konusunda bilinç oluşacak ve bu bilinçle siyaset, yönetim, sivil toplum kuruluşları ve halk bütünleşmiş olarak daha iyi bir Kütahya hamlesi başlayacak ve inanıyorum ki, hedefe ulaşılacaktır.
     Güral, geri kalmışlığın Kütahyanın kaderi olmaması gerektiğine dikkati çekerek, laf çok, icraat yok söylemlerinin yerini yararlı, geliştirici icraatların alması gerektiğini ifade etti.
    
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber KÜTSO Başkanı Güral: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER