KÜTSO seçimlerine doğru

KÜTSO seçimlerine doğru -Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Güral: -"Aileden 2 kişinin aynı anda aday olması, yasal bir haktır ama doğru olmadığını düşünüyorum"


KÜTAHYA (A.A) - Bu yıl yapılacak olan Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) seçimleri için Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral, önünde yasal hiç bir engel kalmamasına rağmen tekrar aday olmayacağını açıkladı.
     Güral, gazetecilere yaptığı basın toplantısında, kendisi ve ağabeyi Nafi Güralın adaylık sürecine ilişkin değerlendirmede bulundu.
     Ağabeyi Nafi Güralın daha önce kesinlikle aday olmayacağını, onun yerine adayının İsmet Özoturaçı açıkladığını hatırlatan Güral, şöyle devam etti:
     "Benim düşüncem, ağabeyim 18 sene gibi insan hayatında çok uzun bir zaman diliminden sonra nihayet ayrılmaya karar verdiği için aday olmuyor ve ben aday olunca da beni destekler diye aday oldum . Ayrıca ahde vefa denilen de bir duygu var. Daha önceki seçimlerde ağabeyimin kazanması için çok çalışmıştım. Adaylığımı açıklamamdaki amacım uzun yıllar içinde elde ettiğim tecrübe ve bilgi birikimimi, 4 yıllık bir dönem için hem Kütahyanın hizmetine sunmak hem de meclis ve yönetimde bulunacak arkadaşlara aktarmaktı. Ben adaylığımı açıkladıktan sonra adaylığıma olan ilgi ve teveccühün artacağını bekliyordum. Bu kadar yoğun telefon ve mesaj desteği alacağımı doğrusu bende tahmin edemezdim. Fakat bazı şeyler düşündüğüm gibi gelişmedi. Yaşanan belli süreçten sonra şirketimin seçme ve seçilme hakkı vardı fakat benim seçilme hakkım yoktu. Benim adaylığım adına yasal engeller kalktı. 28 Martta toplanan Bakanlar Kurulu kararı ile en az altı aylık süre şartı bu yılın mayıs ve haziran aylarında yapılacak, oda ve borsaların organ seçimlerinde aranmaz şartı ile benim adaylığımın önü açıldı.
     Ancak KÜTSO Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olmadığını defalarca açıklayan ağabeyim, kararını tekrar değiştirerek 18 Martta tekrar aday olmuştur. Aileden 2 kişinin aynı anda aday olması, yasal bir haktır ama doğru olmadığını düşünüyorum. Çoğunluğun da böyle düşündüğüne inanıyorum. 26 Ocaktaki açıklamalarımın arakasında duruyor, yasal bir engelim kalmadığı halde tekrar aday olmadığımı açıklıyorum. Benimle hareket eden çok kıymetli arkadaşların da önlerinin kesilmeyerek yeni yönetimlerde yer alabilmelerinin Kütahyaya ciddi yararlar getireceği inancı ile yeni yönetime başarılar diliyorum."
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber KÜTSO seçimlerine doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER