Ladike 400 yataklı otel ile 300

Ladike 400 yataklı otel ile 300 devre mülk yapılacak -Evliya Çelebinin Seyahatnamesinde gençlik Suyu olarak söz edilen Ladik ilçesindeki Hamamayağı Kaplıcasına 400 yataklı 5 yıldızlı otel ve 300 devre mülk yapılacağı bildirild


SAMSUN (A.A) - Evliya Çelebinin Seyahatnamesinde Gençlik Suyu olarak söz edilen Ladik ilçesindeki Hamamayağı Kaplıcasına 400 yataklı 5 yıldızlı otel ve 300 devre mülk yapılacağı bildirildi.
     Ladik Belediye Başkanı Mehmet Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hücre yenileyici özelliği nedeniyle özellikle yaz aylarında yoğun ziyaretçi akınına uğrayan, gençlik suyu diye bilinen Hamamayağı Kaplıcasının 4 mevsim talep görmesini istediklerini söyledi.
     Bu doğrultuda kaplıcanın suyunu 29 yıllığına Ladikli iş adamlarının oluşturduğu bir konsorsiyuma kiraladıklarını belirten Karahan, şunları kaydetti:
     Belediyemizin işlettiği eski tesis yılın sadece birkaç ayını yoğun geçiriyor, uzun süre atıl kalıyordu. Kaplıcayı yaz kış aktif hale getirmek için imar çalışması yaptık. Belediyenin kendi imkanları ile yatırım yapması mümkün değildi. Kaplıcayı yaz kış aktif hale getirmek için yatırımcılara kiraladık. Burada önümüzdeki yıl 400 yataklı 5 yıldızlı otel ve 300 devre mülk projesinin inşaat çalışması başlayacak. Bu proje sayesinde hem ilçemizde turizm gelişecek hem de Evliya Çelebinin Seyahatnamesinde gençlik suyu diye adından bahsettiği kaplıcalar değerlendirilmiş olacak.
    
     Muhabir: İlyas Gün
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Ladike 400 yataklı otel ile 300 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER