Ladikte Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi

Ladikte Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi kapsamında 180 baş gebe düve hak sahiplerine dağıtıldı


SAMSUN (A.A) - Ladik İlçesi S.S. Deliahmetoğlu, Günkoru, Tatlıcak, Hasırcı ve İbi Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifince uygulanan Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi kapsamında 180 baş simental ırkı gebe düven Hasırcı köyünde hak sahibi Kooperatif ortaklarına kura ile dağıtıldı.
     Hasırcı köyündeki kura çekimi törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Kaymakam Kadir Perçi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Alper Baştürk, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü İcabi Çağan ile il müdürlüğünden teknik ve sağlık personelleri katıldı.
     İl Müdürü Güven, burada yaptığı konuşmada, öncelikle dağıtımı yapılan 180 adet hayvanın çiftçilere, bölge hayvancılığına ve nihayetinde ülke hayvancılığına hayırlı olmasını dileyerek, uygulanan bu projede önce ortakların ahırlarının yapıldığını, daha sonra süt toplama ünitesi ve süt toplama tankının kooperatife verildiğini, yine hijyenik süt elde edilmesi için 30 ortağa süt sağım makinesi verildiğini ve akabinde de gebe düvelerinin teslim edildiğini anlattı.
     Güven, Hayvancılığının gelişmesi ve kalkınması için projenin çiftçilerimizce iyi değerlendirilmesi gerekir. Kooperatifçilik çiftçilerimizin güçlerini birleştirerek birlikte iş yapma sanatıdır. Projenin amacına ulaşmasını sağlamak için kooperatif yönetimi ve üyelerinin bundan sonra birlikte hareket ederek proje bitimine kadar hayvanlara çok iyi bakmaları ve sürüyü büyütmeleri gerekir diye konuştu.
     Konuşmaların ardından yapılan kura çekiminde, yüklenici firma tarafından getirilen simental ırkı 180 baş gebe düve Kooperatif ortaklarına dağıtıldı.
    
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Ladikte Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER